Bart van Hintum had het lastig tegen de Haagse aanvallers.
Bart van Hintum had het lastig tegen de Haagse aanvallers. (Foto: Hans Smit)

Nederlaag levert PEC Zwolle nodige denkwerk op

(Door Erik Riemens)

PEC ZWOLLE - "Ik had liever meteen weer gespeeld om deze nederlaag recht te zetten", aldus de onfortuinlijke Bart van Hintum vrijdagavond na de eerste verliespartij deze competitie. PEC Zwolle verloor thuis van ADO Den Haag (1-2), maar gaat de interlandweek toch nog in als koploper. Het kan vrijdag 30 september in eigen huis tegen Jong Ajax zelfs periodekampioen worden.

Vrijdag zorgde Thomas van den Belt nog wel voor de voorsprong, nadat hij eerder op de lat kopte en een grote kans miste. Door Thomas Verheijdt en een eigen goal van Bart van Hintum, werd het 1-2. "Ik wist dat die speler de bal voor wilde geven en er een voorzet zou komen. Daarna wilde ik de bal gewoon achterschieten, maar ik raakte ‘m totaal verkeerd.”
Het betekende de eerste nederlaag voor PEC en niet te vergeten, opnieuw twee goals tegen in een thuisduel, na Jong PSV (4-2) en Willem II (2-2). Van Hintum zag er niet echt een patroon in en berustte in de eerste nederlaag. "Nee het enige verschil tussen uit en thuis is, dat we uit vaak op kunstgras spelen. We speelden vooral voor rust bij vlagen heel goed voetbal, creëren een paar goed kansen, maar dan moet je ze zelf wel benutten. Nu gaan we de komende twee weken tot de wedstrijd tegen Jong Ajax toch een beetje in met een klotengevoel.”