Hockeyers kennen echte Super Sunday

HOCKEY - Heren 1 gaat zondag in en tegen Naarden proberen om de tweede zege van het seizoen te behalen. Zondag was dat als onderdeel van Super Sunday gelukt: er werd met 2-1 gewonnen van LOHC uit Leiden. Dat resultaat behaalde Dames 1 van HC Zwolle thuis tegen Bully ook en dat betekent dat de Zwolse ploeg één van de drie koplopers is. Zondag verdedigt HC Zwolle in Amsterdam tegen Xenios de koppositie.  

Waterpoloheren
nu ook van start

WATERPOLO - Voor de heren waterpoloërs van Swol 1894, uitkomend in de eerste klasse, vangt het seizoen zaterdag aan met een thuisduel tegen Katwijk, aanvang 19.00 uur in De Vrolijkheid. De Dames van Swol 1894 hebben hun eerste competitiewedstrijd winnend afgesloten. Tegen het Oldenzaalse OZ&PC werd het 14-11. Zaterdag reizen de Zwolse waterpolosters af naar Oss voor de ontmoeting tegen Arethusa.

PEC Zwolle
treft Suriname

PEC ZWOLLE -PEC Zwolle mag dan geen competitieverplichtingen hebben, toch wordt er de komende week gevoetbald. Op maandag 26 september staat de vriendschappelijke ontmoeting tegen het nationale team van Suriname op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld om 15.00 uur in het PEC stadion. Suriname, dat onder leiding staat van interim-bondscoach Aron Winter kent een Zwols tintje. Kenneth Paal, tegenwoordig actief in Engeland bij Queens Park Ranger kwam over van PEC en maakt deel uit van de selectie. Ryan Koolwijk, vorig jaar nog onder contract in Zwolle, is één van de assistent-bondscoaches. "Dit duel wordt gespeeld zonder publiek, omdat hiervoor een vergunning vereist is en dit op korte termijn niet te realiseren was", liet PEC Zwolle vorige week dinsdag weten in een tweet.

Businessclub
038 trapt
sportseizoen af

AMATEURSPORT - Businessclub 038 (BC038) houdt woensdag 28 september in het Landstede Sportcentrum een pre-season bijeenkomst. Dan worden de ploegen gepresenteerd die dit seizoen door BC038 worden ondersteund. Dat zijn de Landstede Hammers, VC Zwolle Topvolleybal en de Turnacademie Regio Zwolle. Verder is er een paneldiscussie met ex-topwielrenster Kirsten Wild uit Zwolle, Olympisch gouden medaillewinnaar ex-turner Epke Zonderland en Manon Flier, toernooidirecteur WK Volleybal dames dat vrijdag 23 september begint in Arnhem. Voor meer informatie over onder andere het aanmelden: www.bc038.nl/nieuws.

Oranje Zwart gaat
fier aan kop

KORFBAL - De korfballers van Oranje Zwart zijn de veldcompetitie in de tweede klasse goed begonnen, De Zwolse ploeg moet de volle winst uit twee duels, zaterdag een vervolg zien te geven tegen in en tegen Elburg. Zaterdag werd HHV uit Hollandscheveld met 18-13 verslagen. Eerder versloeg de ploeg van trainer Coen Klappe Rheko uit Rheden met 16-22.