Een engel voor de vrede (vervolg voorpagina)

(door Gerard Meijeringh)

ZWOLLE - De onthulling van het kunstwerk op het Assendorperplein was zaterdag een mooi begin van de Vredesweek. En een bijzonder begin. Op het plein werd de ‘engel voor de vrede’ onthuld.

Het kunstwerk was een initiatief van Marlies Tjallingii. Zij werd geïnspireerd door een kunstwerk in Liverpool, dat is gemaakt van vijfduizend messen. “Wapens omsmeden tot een beeld. Hoe mooi is dat? Toen ik dat zag, wilde ik kijken of we dat ook in Zwolle konden doen”, aldus Tjallingii.

Via de activiteiten van de Kinderraad, onder begeleiding van Jolan van de Waeter, ging ze het gesprek aan met kinderen tot en met 12 jaar. Vervolgens maakte Jacomijn Schellevis een ‘engelontwerp’ en gingen de kinderen aan de slag met hun beelden van de vrede. 

Zaterdag werd de ‘engel voor de vrede’ onthuld. Daarna werd het kunstwerk naar het Dominicanenklooster gebracht. Vandaag is het kunstwerk te zien in het stadhuis en daarna gaat het terug naar het Dominicanenklooster. Tjallingii weet niet wat de definitieve plaats wordt van het kunstwerk. “Vrijzinnig Kampen heeft belangstelling getoond en ook het project Diversiteit in Windesheim. Zo wordt het een reizende vredesengel." 

Groenfestival
in De Nooterhof

ZWOLLE - Stichting Nooterhof houdt zondagmiddag 25 september haar eerste groenfestival ‘Natuurrijk Zwolle’ in de Nooterhof aan de Goertjesweg 3 in Zwolle. Op deze bijzondere plek wordt een uitgebreid programma met groene activiteiten georganiseerd. Het groenfestival begint om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De entree is gratis.

Vanaf januari 2022 is er hard gewerkt aan de Nooterhof als het nieuwe Zwolse centrum voor natuur- en milieueducatie. Het groenfestival Natuurrijk Zwolle biedt de mogelijkheid om kennis te maken met deze nieuwe Nooterhof, de organisaties van het Nooterhof Netwerk en de activiteiten in het park. 

Voor jong en oud zijn er diverse ontdekworkshops. Je kunt de vrijwilligers van de Nooterhof vragen naar de fijne kneepjes van het moestuinieren of samen met de jonge natuurliefhebbers van ‘Natuureducatie DRIL’ onderzoeken wat er leeft in het water van de amfibieënpoel. 

De waterplaats van de Nooterhof staat bekend als dé plek voor de allerkleinsten om al spelend te ontdekken. Een groenfestival betekent ontmoeten; maak kennis met de organisaties van het Nooterhof Netwerk: KNNV, IVN, VWS Thales, Milieuraad en Stichting Zwolle Groenstad. Test je kennis in een natuurquiz of laat je voorlichten over duurzaamheid en energie.

Onder de nieuwe terrastent bij het Earthship kan wat lekkers worden gegeten en gedronken. Het groenfestival heeft als extraatje dat het muzikaal wordt opgeluisterd door zanger/gitarist Youp Boelens.
Het volledige programma staat op www.nooterhof.nl/natuurrijk-zwolle