Cantiamo houdt open repetitie

ZWOLLE - Koor Cantiamo houdt op 3 oktober haar open repetitie in muziekgebouw Domusica aan de Radewijnstraat 10.

Altijd al overdag willen zingen? Kom dan op 3 oktober naar Muziekgebouw Domusica. De open repetitie duurt van 9.45 tot 11.45 uur. 

Meer informatie via www.cantiamozwolle.nl

Hulshof dirigent Groot Mannenkoor 

ZWOLLE - Na een moeilijke tijd heeft Groot Mannenkoor Zwolle (GMZ) in Jeroen Hulshof een nieuwe dirigent gevonden. Het koor is dringend op zoek naar nieuwe leden.

Groot Mannenkoor Zwolle heeft een roerige tijd achter de rug. Na de dirigentenwissel, vlak voor de onverwachte coronaperiode, viel het koor als het ware uiteen. Net als vele andere verenigingen, en vooral de koren, werden leden op non actief gesteld. Deze onzekere periode had ook tot gevolg dat veel leden bedankten. De vrees voor besmetting was te groot. Groot Mannenkoor Zwolle, dat voor de crisis toch nog dik tachtig leden telde, heeft er nu, op papier, nog maar zestig over.

Maar het koor had ook wel wat geluk. Een aantal leden bleef actief en onder leiding van de nieuwe dirigent, die inspireerde en niet opgaf, werd vanuit een kale kerk via internet toch thuis geoefend. Resultaat was dat een zekere samenhang behouden bleef, het GMZ bestond nog steeds.

En wie is dan die nieuwe koorleider die de beroemde dirigent Hennie Ramaekers moest opvolgen in deze onaangename periode? Jeroen Hulshof studeerde piano en orgel in Enschede. Op het prestigieuze Prinses Christina Concours van 2001 won hij de tweede prijs. Alle fases piano en orgel rondde hij af in 2004 en 2006.