PEC Vrouwen azen nu al op eerherstel

(Door Erik Riemens)

PEC ZWOLLE - Op het veld van Berkum gaan de PEC Zwolle Vrouwen vrijdag op zoek naar eerherstel. Dat moet dan gebeuren tegen nieuwkomer Fortuna Sittard, met ex-PEC speelster Moïsa van Koot in de gelederen. Vrijdag viel de seizoensopening van PEC compleet in duigen. In Enschede werd met 6-0 verloren van landskampioen FC Twente. 

De ploeg van PEC-trainer én Tukker Oliver Amelink kwam niet in het stuk voor. Dat had vooral te maken met het voortdurend en overal drukzetten van FC Twente. "Als je daar onderuit wilt voetballen, dan moet de onderlinge afstemming optimaal zijn. Dat was niet het geval. Dat is geen verwijt, we hebben met zijn allen keihard gewerkt en er waren fases dat we wél aan het voetballen kwamen. Alleen tegen zo'n ploeg wordt ieder foutje afgestraft. Twente is in alle opzichten verder dan wij. Wij moeten ons vooral blijven doorontwikkelen om competitief te worden tegen dit soort tegenstanders”, aldus Amelink.
PEC, dat aantrad met alleen maar speelsters uit deze eeuw, keek met rust tegen een 2-0 achterstand aan. Jeva Walk schoot namens PEC Zwolle nog een bal op de paal, maar daar bleef het bij. In de tweede helft denderde Twente door. Floor Heijne had bij haar eerste balbezit meteen de Zwolse eretreffer op de schoen, maar ze was ongelukkig in de afwerking. Dat geluk had thuisploeg Twente wel, toen ex-PEC speelster Marit Auée fortuinlijk de eindstand uiteindelijk op 6-0 bepaalde.