Handbaldames starten weer

HANDBAL - Het eerste damesteam van Travelbags/HV Zwolle begint zondag aan de competitie in de hoofdklasse. De ploeg van de nieuwe trainer André Biemans neemt het in de WRZV-hallen op tegen VAKO, uit het Drentse Vries. Biemans kwam over van eersteklasser 100% Haarle. De wedstrijd begint om 13.45 uur. Het is de start van een druk programma, want op woensdag 5 en zaterdag 8 oktober staan er twee uitduels gepland voor de dames van HV Zwolle. 

Hockeyers Zwolle
nog ongeslagen

HOCKEY - De hockeydames HC Zwolle kennen een vliegende start in de overgangsklasse. Zondag komt Ring Pass Delft naar Zwolle om 12.45 uur. Afgelopen zondag werd Xenios verslagen (0-2). Ondanks de overwinning was het geen makkelijke middag in Amsterdam. Xenios had voldoende balbezit en creëerde ook de nodige druk, maar de Zwolse defensie was in goeden doen. Dat zag ook trainer Joris Boone: "We hebben uitstekend verdedigend werk laten zien, steeds zat er een stick tussen. Daarnaast liep onze corner weer goed. Daar scoorden we ook twee doelpunten uit. De laatste in de slotminuut, op een goed moment." Megan de Gunst en Annelin Grootendorst maakten de Zwolse doelpunten.

De heren zijn ook nog ongeslagen met een zege en twee gelijkespelen. Zwolle krijgt zondag bezoek van Huizen, die ontmoeting is om 14.45 uur. De ploeg van trainer Alex Mulder beleefde een lastige middag in Naarden. Toch werd in een wedstrijd met wisselende kansen het gelijkspel (3-3) gekoesterd. "Een prima punt, we misten wat vaste waarden door blessures. Gelukkig hebben we enkele talentvolle junioren die het prima hebben opgevangen”. Voor Zwolle waren Sander Begemann, Joost Vermaak en Jasper Waterlander trefzeker.