PEC Zwolle ziet periodetitel wel als echte prijs

(Door Erik Riemens)

PEC ZWOLLE -  Vrijdag kan PEC Zwolle de eerste periodetitel binnenhalen in het thuisduel tegen Jong Ajax. Daarbij is de ploeg van trainer Dick Schreuder afhankelijk van Heracles Almelo, dat in en tegen Den Bosch aantreedt. Maandagmiddag speelde PEC Zwolle een besloten oefenduel in het stadion tegen het nationale team van Suriname (5-0 winst). 

PEC en Heracles hebben 19 punten en exact hetzelfde doelsaldo (+13). PEC maakte 23 treffers, eentje meer dan Heracles dat een goal minder tegen kreeg (9 om 10). Bij gelijke stand is het doelsaldo bepalend, is dat ook gelijk dan gaat het om de meest gescoorde doelpunten.
De vaste ploeg trainde maandagochtend en kwam verder niet in actie. Tomislav Mrkonjic verscheen als enige 'basisspeler' aan de aftrap. Bart van Hintum en Jordy Tutuarima speelden de tweede helft. Toen stond er een heel ander team, alleen Mike Hauptmeijer keepte de hele wedstrijd. Gabi Cashilli en Chardi Landu speelden allebei een uur, waarin Landu twee keer scoorde. De 3-0 en de 5-0 kwamen van Riley Reemnet. Dean Guezen schoot de 4-0 binnen. "Ik wilde zoveel mogelijk jongens 45 minuten in actie zien. Dat kwam nu goed uit, omdat de meesten afgelopen week niet speelden. De aanloop naar vrijdag is niet anders dan anders. Als je zo'n periodetitel kan winnen, dan is dat ideaal, want krijg je in het seizoen een terugval, dan heb je toch nog een prijs", aldus Schreuder.