Verkoop kavels voor geschakelde woningen onder architectuur

ZWOLLE - De gemeente Zwolle verkoopt tien kavels voor onder architectuur gebouwde geschakelde woningen in Stadshagen. De woningen in de nieuwe buurt De Tippe krijgen allemaal een eigen unieke gevel en worden een echt blikvanger. 

De tien kavels variëren in grootte van 191 tot 236 vierkante meter. De prijzen liggen tussen de 140.000 en 175.000 euro kosten koper inclusief btw. 

De Tippe is één van de nieuwe buurten van Stadshagen en ligt aan de rand van Zwolle, tussen het weidse IJssellandschap en de bestaande buurten van Stadshagen en Westenholte. Zwolle noemt het een buurschap voor de toekomst. Een duurzame, klimaatbestendige en energiezuinige buurt voor alle leeftijden. In totaal komen er ongeveer 1300 woningen: van kleine appartementen tot grote gezinswoningen en alles er tussen in. 

Op de tien kavels die te koop staan gaan mensen samen met een architect een geschakelde woning ontwerpen naar de eigen woonwensen. "Het is de bedoeling dat elke woning een eigen, unieke gevel krijgt. Zo kunt u een woning ontwerpen die zowel van binnen als van buiten helemaal bij u past", zo laat de gemeente weten.
"U kunt de gevel van uw nieuwe woning laten inspringen met een loggia, dakterras of terugliggende ingang. Of u kunt kiezen voor een uitstekende gevel, met bijvoorbeeld een erker, bloemkozijn of uitbouw. Ook de kleuren en materialen bepaalt u grotendeels zelf. Dat geeft een bijzondere en gevarieerde uitstraling. De tien woningen gaan een bijzonder geheel vormen dat uniek is in Zwolle."

Meer informatie is te vinden op www.zwolle.nl/kavels. In de verkoopbrochure staan de randvoorwaarden voor de bouw van deze woningen. 

Woensdag 12 oktober is er vanaf 19.30 uur een digitale informatiebijeenkomst met informatie over de kavels en de randvoorwaarden. 

De inschrijving voor de kavels sluit op dinsdag 25 oktober om 16.00 uur. Een dag later is vanaf 16.00 uur de loting voor de kavels van de twee-onder-een-kapwoningen.  

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via www.zwolle.nl/kavels. Daar vindt u ook de inschrijfformulieren. 

Vragen kunnen worden gesteld bij de teams teams kopersbegeleiding van de gemeente Zwolle via telefoonnummer 038 - 498 22 00 of e-mailadres ikbouwmijndroomhuisin@zwolle.nl.