Exstudiantes wil nu weleens winnen

ZAALVOETBAL - Exstudiantes/Schuurman Bouwadvies is het zaalvoetbalseizoen in de eredivisie niet goed begonnen. Als het aan de nieuwe hoofdcoach Arjan Jansen ligt komt daar vrijdag in het thuisduel tegen Os Lusitanos uit Amsterdam verandering in. In de WRZV-hallen wordt in speelronde vier om 20.30 uur afgetrapt.
De Zwolse zaalvoetbalsters verloren vrijdag in Groningen met 2-1 van drs Vijfje. Drie weken geleden speelde Exstudiantes ook al tegen die ploeg, maar toen om de beker. Dat werd een 4-0 bekernederlaag. Het eerste thuisduel in competitieverband, werd net als afgelopen vrijdag, nipt verloren met 2-3 van ZVG Cagemax uit Gorichem. Dat was ook het geval in de eerste competitiewedstrijd op 9 september, toen Rotterdam met 2-1 te sterk was. Exstudiantes is met nog drie andere teams puntloos. Opponent Os Lustianos staat gedeeld eerste en won alle drie haar duels.

Wisselende start
teams RC Zwolle  

RUGBY - Het eerste herenteam van Rugbyclub Zwolle dat uitkomt op het een na hoogste niveau van Nederland, speelt zondag in Leiden tegen RC DIOK 2. De Zwolse rugbyers boekten zondag in eigen huis een zege in de eerste klasse, door USRS uit Utrecht met 22-10 te verslaan. Na twee nederlagen was dat de eerste zege voor het team dat onder leiding staat van de nieuwe coach Reiner Laurijsen.
De dames van RC Zwolle gaan aan kop in de eerste klasse door drie overtuigende zeges. Sinds seizoen 2020/2021 spelen de rugbydames van Zwolle samen met de dames van rugbyclub Dwingeloo, onder de naam RC Zwingeloo. Vorig seizoen haakten ook de Big Stones dames Havelte aan. waarna de naam RC Big Zwingeloo werd.