Afbeelding
Foto: SBS Fotomarketing

Stelvio for Life levert veel geld op voor kankeronderzoek

ZWOLLE - Organisator Eddie Sevink kan met genoegen terugkijken op de tiende editie van Stelvio for Life in het Italiaanse Bormio. Dit keer werd ruim een miljoen euro opgehaald voor kankeronderzoek.

Eddie Sevink van hardloopwinkel Run2Day organiseerde samen met een team van 24 vrijwilligers het evenement Stelvio for Life. Met dit evenement wordt geld binnengehaald voor onderzoek naar een persoonlijke behandeling bij kanker. Een heel specifiek onderzoek voor de behandeling van kankerpatiënten op basis van hun eigen tumor-DNA-profiel.
Om dit mogelijk te kunnen maken en patiënten een langer en beter leven te geven, zamelden de vrijwilligers geld in voor geïndividualiseerd onderzoek. Vanuit hun passie voor de sport doen zij dit met het organiseren van het jaarlijkse sportevenement Stelvio for Life, waarbij de Stelvio wordt beklommen.

Een fikse onderneming. Een uitdaging van 21, 1 kilometer, bestaande uit 37 haarspeldbochten en 1533 meter klimmen. De hoogte van de bergpas is 2785 meter. De weersomstandigheden waren ook niet gemakkelijk met een buitje, mist en andere barre omstandigheden. Toch wist iedereen de finish te halen. Iedereen was trots en voldaan op wat ze hadden gepresteerd.

Voor het eerst was de Stelvio for Life vol met 653 deelnemers en het lukte dit keer om met de opbrengst van 1 miljoen euro te overschrijden. Een droom van Eddie Sevink en de stichting was om deze mijlpaal te halen met een kleinschalig en persoonlijke evenement.
Het getal van 1 miljoen komt ergens vandaan. Als je 1 miljoen deelt door het aantal hoogtemeters op de Stelviopas (ook het aantal euro's wat de deelnemers moeten binnenhalen als sponsorbedrag) komt je op dat aantal.

Het feest werd afgesloten op het Piazza Cavour. Nog even werd er samen met Emile Voest van onderzoeksinstituut Antoni van Leeuwenhoek teruggeblikt op de reden waarom iedereen daar was. 

Burgemeester Silvia Cavazzie overhandigde een cheque van maar liefst 1.184.835 euro aan Emile en zijn onderzoeksteam. 

Daarna brak een groot feest los met DJ Rose en saxofonist Martijn Verstegen. Met het vertellen van stoere verhalen aan elkaar, dansen en soms met verdriet werd de tiende editie afgesloten. Een editie die als onvergetelijk de boeken ingaat.

Aanmelden voor de editie van 2023 kan alweer, via www.stelvioforlife.nl