PvdA Zwolle en Ombudsteam zijn verhuisd

ZWOLLE - PvdA afdeling Zwolle is verhuisd. Ze houdt geen kantoor meer aan het Diezerplein, maar in het kantorenpand Kamperpoort II in de wijk Kamperpoort.

Ook het spreekuur op dinsdag- en zaterdagmiddag van haar Ombudsteam vindt daar nu plaats. Het is raadzaam om telefonisch een afspraak te maken: 06 27 16 74 30 (coördinator Ombudsteam). Dit geldt ook voor hulp bij aanvragen energietoeslag en bezwaar verhoging energieverhoging.

Het nieuwe adres is Meeuwenlaan 6, Gebouw Kamperpoort II, tweede etage, kamer 2.09. Pvda Zwolle is te bereiken via telefoonnummer 06 10 296316 of via mailadres zwolle.pvda@gmail.com

Puur viert jubileum in Domusica

ZWOLLE - Muziektheater Puur viert op zondag 16 oktober het 10-jarig jubileum. Dat gebeurt met een feestelijke voorstelling in Cultuurhuis Domusica.

Laat je meevoeren in een muzikale rollercoaster over de liefde. De voorstelling begint om 15.00 uur. 

De entree bedraagt 12,50 euro. Kaarten zijn te reserveren via Gea Stel (038 4532653 of gea_stel@hotmail.com) of bij Wieb Brouwer (038 4531485 of wiebbrouwer@ziggo.nl). 

Meer info via www.puur-online.nl.

Met de P van
Parkeisenbahn

ZWOLLE - Pieter Boove belicht op woensdag 12 oktober de geschiedenis van Parkeisenbahn bij de afdeling Zwolle van de NVBS. Daarbij toont hij video-opnamen van negen van deze bedrijven, gemaakt tussen 2009 en 2018.

De Parkeisenbahn vindt zijn oorsprong in 1950 in Dresden. Een tentoonstellingsspoorbaan was zo populair dat deze het volgende jaar een permanent karakter kreeg. Een grote rol in de exploitatie was weggelegd voor kinderen, de Pioniere, die op deze wijze al jong kennismaakten met het spoor. In de voormalige DDR waren er meerdere van deze Pioniereisenbahnen. Na de Wende werd de naam veranderd in Parkeisenbahn.
De NVBS is de Nederlandse Vereniging van Belangstellenden in het Spoor- en tramwegwezen. De bijeenkomst van de afdeling Zwolle begint om 19.30 uur en wordt gehouden in Stadkamer Centrum, aan de Zeven Alleetjes. De entree bedraagt 2,50 euro. Zie www.nvbs.com/zwolle of kijk op Facebook.