Wandeling in de Tichelgaten Windesheim

ZWOLLE - In de Tichelgaden bij Windesheim wordt op zondag 16 oktober een wandeling met een natuurgids gehouden voor nieuwsgierige kinderen. “We gaan op zoek naar paddenstoelen”, zo laat Staatbosbeheer weten.

“Paddenstoelen of zwammen zijn belangrijk in de natuur. Ze helpen mee de strooisel-laag en dode stammen en takken te verteren. Ze zijn een voedselbron voor allerlei dieren van klein tot groot. De meeste soorten zijn in deze tijd te zien, totdat de eerste nachtvorsten zijn geweest.” De gids van Staatsbosbeheer neemt je op zondag 16 oktober 2022 mee op pad door de bosstroken en langs de waterplassen en vertelt onderweg leuke weetjes. Wat is een paddenstoel eigenlijk en waarom heet hij ‘paddenstoel’? Welke zijn eigenlijk giftig? En wat is een heksenkring?

De wandeling start om 10.00 uur bij de voormalige steenfabriek (ter hoogte van Fabrieksweg 38, Windesheim) en duurt tot 12.00 uur. De kosten bedragen 8,50 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Aanmelden via www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/ijsselvallei/activiteiten