Boyd van der Vuurst de Vries mag zich sinds vorige week international noemen.
Boyd van der Vuurst de Vries mag zich sinds vorige week international noemen. (Foto: Pedro Sluiter)

Landstede Hammers verschieten bijna van kleur

(Door Erik Riemens)

BASKETBAL - Het Landstede Sportcentrum was zondag in het roze gehuld vanwege Pink Ribbon, de thuistenues deden pijn aan de ogen, maar Landstede Hammers maakte er een ontzettend spektakelstuk van. Het versloeg na een maximale voorsprong van 26 punten ZZ Leiden uiteindelijk met 84-83. Ook kersvers international Boyd van der Vuurst de Vries was vol ongeloof. "We speelden 3,5 periodes geweldig basketbal, maar wat er daarna gebeurde?"

De vraag stellen is 'm vaak zelf beantwoorden. "Veel te veel balverlies. Van de laatste twaalf aanvallen, gooiden we 'n negen keer weg. Daardoor ging het in die laatste vijf minuten bijna mis. Ik denk dat iedereen verbaasd was hoe snel zij terugkwamen in de wedstrijd. Aan de andere kant mogen we ook onwijs trots zijn op dat we 26 punten voor hebben gestaan tegen Leiden", aldus de 23-jarige guard, die het als nieuweling prima naar zijn zin heeft in Zwolle na een Belgisch en Spaans avontuur. En daar komt nog een avontuur bij.
"Ik mag mij 7 november melden bij Oranje. Mijn broertje Keye speelt er al in en die gaf aan dat ze willen verjongen. Dat heeft ook te maken met dat WK deelname eigenlijk niet meer haalbaar is. Eerst zat ik bij de voorlopige selectie van 24 spelers en onlangs ben ik gebeld dat ik er definitief bijzit. Ik heb er heel veel zin in, ook om samen met mijn broertje te spelen. Dat is alweer zes jaar geleden."

Klantenbinding

"Ik denk dat ik wel aantal moeilijke momenten ga hebben, want het niveau ligt toch hoger. Ik hoop dat ik veel leer, zeker op de trainingen en hopelijk ook in de wedstrijden. Ik kijk er in ieder geval heel erg naar uit", laat Van der Vuurst de Vries weten, die op 11 november in Almere Oekraïne treft en op 14 november in en tegen Spanje speelt. Het zijn WK-kwalificatieduels, die Oranje tot nu toe allemaal verloor.
Terug naar Zwolle, waar The Hammers tegen ZZ Leiden echt aan klantenbinding deden. Wat zegt hem de zege? "Er is nog zat werk aan de winkel, maar we hebben wel een team met potentie. We hebben afgesproken dat we voor een prijs willen gaan. Iets dat ik zelf ook graag wil, want dat heb ik in de eredivisie nog niet meegemaakt."