Bekervoetbal krijgt vervolg doordeweeks

(Door Erik Riemens)

AMATEURVOETBAL - De districtsbeker Oost van de KNVB is toe aan de tweede ronde. Dinsdag 22, woensdag 23 of donderdag 24 november is het zover. Berkum, WVF, CSV'28 en Berkum 2 zijn de Zwolse vertegenwoordigers. 

CSV'28 treft weer een zware tegenstander. Werd in de vorige ronde knap gewonnen van eersteklasser OWIOS met 4-2, nu wacht een uitduel tegen Heino, een ploeg uit in de vierde divisie zondag. De vierdeklasser uit Stadshagen verlengt de overeenkomst met trainer Berry Mulder na drie seizoenen niet. Dit heeft volgens de club te maken met de ketenregeling. CSV'28 bood Mulder driemaal een eenjarig contract aan, dat moet gevolgd worden door een overeenkomst voor onbepaalde tijd. Nadat Tom IJzerman aan het begin van dit seizoen aangaf bezig te zijn aan zijn laatste seizoen bij Dieze West, komt Mulder dus nu ook op de markt.
Berkum 1 versloeg Nunspeet en werd gekoppeld aan Zwart Wit '63, een derdeklasser uit Harderwijk. Het tweede elftal van Berkum speelt uit tegen derdeklasser Hattem. Eerder elimineerden de reserves van Berkum DKB 1 uit De Krim. WVF was veel te sterk voor BAS en ontvangt WSV uit Apeldoorn. Die zondagclub werd vorig seizoen kampioen en komt nu uit in de eerste klasse.
De exacte bekerspeeldata zijn nog niet bekend, wel die van PEC Zwolle. Op donderdag 12 januari wordt in Rotterdam om 21.00 uur afgetrapt tegen Feyenoord.