Ster van Zwolle keert terug

WIELRENNEN -  De Ster van Zwolle keert op 4 maart 2023 terug op de wielerkalender en is ook dan de opening van het wielerseizoen. Die zaterdag wordt de 62ste editie gehouden, onder leiding van een nieuw bestuur. Dat bestaat uit voorzitter Thijs Rondhuis, secretaris Harry Kanis en de leden Gerben Kroeze en Rik Jansen. De oud-bestuursleden Henk Ymker, Evert Slager en daarnaast Jeroen Heethaar van de adviesgroep ondersteunen het bestuur. "De Ster is altijd al de openingsklassieker van Nederland geweest, een begrip op de kalender en een wedstrijd die elke liefhebber kent", geeft Rondhuis aan. "Zo’n klassieker mag gewoon niet verdwijnen." Dit jaar ging de Ster van Zwolle niet door na het overlijden van organisator en voorzitter Jan van Ommen. De editie 2023 staat dan ook in het teken ter nagedachtenis aan hem.

PEC Vrouwen
gaan opnieuw
ten onder

PEC ZWOLLE - Het is nog niet het seizoen van de PEC Zwolle Vrouwen. Mogelijk komt daar vrijdag verandering in, in het uitduel tegen SC Heerenveen, dat op de achtste plaats staat. PEC ging vrijdag kansloos onderuit tegen PSV (4-0) en is na twee gelijk en twee nederlagen terug te vinden op plek negen. Alleen Alkmaar en Telstar doen het nog slechter dan de ploeg van trainer Oliver Amelink.

Herfstkampioen
Oranje Zwart

KORFBAL - Oranje Zwart gaat met een goed gevoel de zaal in. De Zwolse korfballers wonnen zaterdag met 21-20 van Rheko en staan na acht duels bovenaan en mogen zich op het veld herfstkampioen van de tweede klasse noemen.