Afbeelding
Foto: Arjan Alderliesten

Allerlei activiteiten rondom Sinterklaas in Stadshagen

ZWOLLE - Het mag weer: Na een paar keer de intocht te hebben overgeslagen, staat een bezoek aan Stadshagen weer met grote chocoladeletters in de agenda van Sinterklaas geschreven. De vrijwilligers van Wijkstichting Stadshagen Totaal hebben alles op alles gezet om de ontvangst van het gezelschap in goede banen te leiden. Er worden weer allerlei leuke activiteiten georganiseerd om de goedheiligman en zijn pieten te verwelkomen in Stadshagen.

Alle kinderen tot en met de basisschoolleeftijd kunnen van 2 tot en met 16 november meedoen aan de Sinterklaaspuzzeltocht. Er zijn vijftig letters verstopt in de etalages van alle winkels van winkelcentrum Stadshagen. Ook is er een aantal letters verstopt bij Park de Stadshoeve. 

Haal een formulier bij de kassa van een van de supermarkten of bij de Stadshoeve, zoek de letters en vul de oplossing in. Lever jouw formulier uiterlijk op 16 november voor 17.00 uur in bij de Stadshoeve en wie weet ontmoet jij op 19 november de Sint.
Sinterklaas neemt dit jaar de trein. Wil je de Sint en zijn Pieten ook verwelkomen, kom dan op zaterdag 19 november om 11.45 uur naar Station Stadshagen. Daarna is er een optocht door de wijk.  Onderweg brengt Sinterklaas een bezoekje aan de Stadshoeve. De optocht wordt begeleid door de pietenband Van Limburg Stirum Korpsen. De aankomst bij winkelcentrum Stadshagen staat gepland rond 13.30 uur. Daar wordt de Sint feestelijk onthaald.

Een week later is het weer feest. Op zaterdag 26 november zijn alle kinderen welkom tijdens de Pietenparty in het winkelcentrum van Stadshagen. 

Dit jaar zijn er geen bloktijden en hoef je niet te reserveren. Je kunt gewoon de disco-tent binnenlopen tussen 11.00 en 14.00 uur. Ook staat er op dat tijdstip een tweede tent klaar waar je kunt knutselen.
Volg de intocht op 19 november ook via onze story's op social media: @sinterklaasintochtstadshagen. Kijk voor eventuele routewijzigingen of andere info op www.winkelcentrumstadshagen.nl).