Hammers op zoek naar twee nieuwe spelers

BASKETBAL - Een echte reden werd niet gegeven, maar center Sukhmail Mathon (24) is per direct vertrokken bij Landstede Basketbal. "In goed onderling overleg is besloten om de verbintenis tussen club en speler te beëindigen", bracht de club maandag naar buiten.

De Amerikaan met zijn 2,08 meter en breed postuur een opvallende verschijning, was eerder lang actief bij de Boston University Terriers, voordat hij naar Landstede Hammers kwam. Opmerkelijk was dat hij in het duel tegen BAL van 23 oktober nog in actie kwam en toen goed was voor 19 punten. Zondag tegen ZZ Leiden was hij er niet meer bij. De definitieve beslissing viel kort voor die wedstrijd, al stond Mathon nog wel in het programmaboekje.
"Om de voorbereiding op dat belangrijke duel niet nog meer te verstoren, is in overleg besloten om het nieuws een dag later naar buiten te brengen”, aldus algemeen manager Aleksandar Todorov. "Dat het vragen opriep snappen we, maar we wilden echt de focus op de wedstrijd houden. Het is voor het team natuurlijk niet ideaal dat er een speler vertrekt, maar wij gaan er alles aan doen om zo snel mogelijk een waardige vervanger te presenteren.”
Dat is nodig ook, want de selectie van Landstede Hammers is krap. Zondag was er een geweldige zege tegen ZZ Leiden (zie achterpagina), maar dat was met 'maar' acht spelers. Eerder startte de zoektocht naar een vervanger voor Taren Sullivan al. Die Amerikaan zag uiteindelijk zelf af van een overstap naar Zwolle.