Afbeelding
Foto: Shutterstock

Dan begint het pas echt

Ik loop met de familie mee naar de uitgang, en geef Koen een hand. Hij bedankt me heel hartelijk voor het mooie afscheid. Ik wens hem nog een fijne avond met zijn gezin en sterkte de komende tijd. Gearmd lopen Koen en zijn kleinkinderen weg. Ik kijk hen na, met een knoop in mijn maag.

Het afscheid van zijn vrouw Jitske was mooi en warm. Er is liefdevol gesproken en haar lievelingsmuziek heeft ons geraakt. De koffiekamer was een bad vol medeleven, betrokkenheid en steun voor Koen en zijn gezin. Bij Koen overheersen op dit moment gevoelens van opluchting en dankbaarheid.

De knoop in mijn maag komt van het besef van wat er nu gaat komen. Langzamerhand zal steeds meer doordringen bij Koen dat Jitske er niet meer is en er nooit meer zal zijn. Deze pijn zal hem keer op keer overvallen en het zal waarschijnlijk langer duren dat hij denkt.

Dit moment grijpt me telkens weer aan. Ik besef dat ik Koen hierbij niet kan helpen, maar hoop dat er mensen naar hem zullen omkijken. Hij is niet de enige met deze gevoelens van verlies, die zeker in het najaar en de winter extra lastig zijn om te dragen.

Ik hoop Koen en zijn gezin terug te zien bij ‘Herdenken Belicht’ op 19 november, onze jaarlijkse wandeltocht om een dierbare te herdenken. Een sfeervolle en saamhorige herdenking voor iedereen die een geliefde moet missen. Voor meer informatie: www.herdenkenbelichtzwolle.nlOok u bent van harte welkom, we zien u dan graag!

Marjanne Staal
Marjanne Staal Uitvaartverzorging
www.marjannestaal.nl
06 - 109 669 39