Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Leo club Zwolle doneert 1.700 euro aan Hart voor Zwolle

Algemeen

ZWOLLE – De derde editie van het LEOktoberfest vond afgelopen vrijdag plaats. De opbrengst was bestemd Hart voor Zwolle. Deze stichting kan een bedrag van 1.700 euro tegemoet zien.

Leo club Zwolle, de jongste serviceclub van Zwolle, organiseert jaarlijks een bierproeverij voor het goede doel. Tijdens de afgelopen editie konden gasten vier verschillende bieren proeven met bijpassende hapjes. Eén van deze bieren, de Witte Leo, heeft Leo club Zwolle zelf gebrouwen, in samenwerking met het Brouwtheater in Zwolle. De gasten kregen tijdens de avond een uniek aanbod. Er werden unieke bieren geveild, waaronder zes fusten met de enige echte Witte Leo.
Voor de thuisblijvers heeft Leo club Zwolle bierpakketten met de bieren die tijdens het LEOtoberfest geschonken werden. De pakketten zijn te koop via leoclubzwolle.lions.nl

De opbrengst van het LEOktberfest gaat naar Hart voor Zwolle. Deze stichting zet jongeren (18-35 jaar) in voor ouderen, vluchtelingen, mensen met een beperking, eenzame jongeren en dak- en thuislozen als maatje of als hulp bij groepsactiviteiten. Afgelopen jaar hebben 675 jongeren in Zwolle zich hiervoor ingezet.

Leo Club Zwolle is een jonge serviceclub voor young professionals uit Zwolle en omgeving die als doel hebben service te bieden aan mensen, dieren en organisaties die dat nodig hebben. Dit doen ze via acties die geld opbrengen of door de handen uit de mouwen te steken om lokaal hulp te kunnen bieden. 

Leo’s zijn de jongerentak van de grootste serviceclub ter wereld, Lions Club International met wereldwijd 1,4 miljoen leden. Leo club Zwolle telt nu zes leden, dus er is nog ruimte voor meer young professionals. Belangstellenden kunnen contact opnemen via leoclubzwolle.lions.nl. Op Facebook en Instagram is Leo Club Zwolle te vinden als leoclubzwolle.


Gerard Meijeringh