Kloostercollege met Thomas Quartier

ZWOLLE -  Thomas Quartier is donderdagavond 17 november te gast in het Dominicanenklooster aan de Assendorperstraat. Hij houdt een Kloostercollege met performance, lezing en dialoog. 

Als Theoloog des Vaderlands 2022 riep Quartier op tot radicale gastvrijheid en geweldloosheid. Het afgelopen jaar kruiste zijn pad nog meer mensen met een profetisch geluid. Zijn boek ‘Profetenstemmen', dat in oktober is uitgekomen, doet in tekst én beeld verslag van zijn ontmoetingen met hedendaagse profeten. Donderdag 17 november deelt hij met de bezoekers van het Kloostercollege zijn ervaringen en zet hen aan het denken.
Thomas Quartier is benedictijner monnik. Hij woont in Leuven, in Abdij Keizersberg. Hij is als hoogleraar Liturgie verbonden aan de Universiteit in Nijmegen en in Leuven. Hij schreef diverse boeken en is nog tot vrijdag 11 november Theoloog des Vaderlands.
Het kloostercollege wordt gehouden tussen de koorbanken van de kerk en duurt van 20.00 tot 21.30 uur.
Bezoekers van het Kloostercollege kunnen de ingang aan de achterkant, aan de Assendorperdijk gebruiken. Entree 12,50 euro, voor studenten 7,50 euro, zie ook www.domincanenzwolle.nl/programma