Wiepke van Erp Taalman Kip geeft het startsein in een kraanwagen.
Wiepke van Erp Taalman Kip geeft het startsein in een kraanwagen. Eigen foto

Start bouw 32 woningen

ZWOLLE - De bouw van de eerste woningen in De Tippe (Stadshagen) is vorige week vrijdag officieel begonnen. 

Bouwonderneming Plegt-Vos bouwt daar voor SWZ 32 duurzame eengezinswoningen. De start werd gevierd met een lunch op de bouwplaats. Jauke Klein, commercieel directeur bij Plegt-Vos en Wiepke van Erp Taalman Kip, directeur-bestuurder bij SWZ openden de middag.

Er is in het project veel aandacht voor duurzaamheid. De woningen zijn energieneutraal en worden natuurinclusief gebouwd. Dit betekent onder andere dat regenwater wordt afgevoerd via wadi’s. Dat zijn groene greppels. Een wadi bergt regenwater en zuivert het, waarna het water infiltreert in de ondergrond. Zo helpt de wadi tegen wateroverlast en droogte. Voor de vogels worden nestkasten geplaatst in de wijk. 

Daarnaast komen de woningen uit de Slimme Huizenfabriek van Plegt-Vos. Dat bespaart enorm veel CO2-uitstoot en door prefabricage versnellen we de bouwtijd aanzienlijk.

Ook krijgt de wijk een bijzondere uitstraling. De achtertuin van elke woning loopt over in een semi-openbaar gedeelte. Samen met de groene omgeving zorgt dit voor een vrije sfeer. Het is de bedoeling dat dit de bewoners een vakantiegevoel geeft.

De bouw is inmiddels in volle gang. De verwachting is dat de woningen begin 2023 klaar zijn. Binnenkort al, in het najaar van 2022, worden de woningen aangeboden op de Woningzoeker.

Meer informatie over het nieuwbouwproject staat op www.swz.nl/detippe.