Oranje Leeuwinnen doen Zwolle opnieuw aan

(door Erik Riemens)

PEC ZWOLLE - Dinsdag 15 november is het weer zover. Voor de tweede keer in twee maanden spelen de Oranje Leeuwinnen een interland in het Mac3 Park stadion in Zwolle. Ditmaal is Denemarken de tegenstander in het oefenduel en ook nu weer is operationeel manager vrouwenvoetbal bij PEC Zwolle, Mariska Kogelman betrokken bij de wedstrijdorganisatie.

Op 2 september werd Nederland Schotland (2-1) gespeeld. Oranje won, organisatorisch liep ook alles goed en zo kwam de KNVB opnieuw uit bij PEC Zwolle. "Iedereen was tevreden over het verloop van de wedstrijd, de goed te bespelen grasmat én het was natuurlijk ook wel lekker dat Oranje wist te winnen", aldus Kogelman. "Daarna hebben we het signaal afgegeven dat we nog een keer een interland wilden organiseren. Onlangs heeft de KNVB ons weer benaderd met die vraag."
De KNVB en PEC Zwolle trekken ook nu weer gezamenlijk op. "Je hebt de standaard wedstrijdorganisatie van PEC Zwolle. Wij zorgen voor bijvoorbeeld de stewards en hostesses. En je hebt de eigen organisatie van de KNVB. Er komt een hele crew mee vanuit Zeist. Zoals een eigen dj, stadionspeaker en fieldmanager, maar ook iemand van de ticketing, persvoorlichting en veiligheidsfunctionarissen. Dat is allemaal hetzelfde als tegen Schotland."
De oefenwedstrijd Nederland-Denemarken begint om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via de KNVB.