Daar is dan de eerste overwinning voor PEC Vrouwen

PEC ZWOLLE - Er moest zes duels opgewacht worden, maar daar was vrijdagavond dan toch de eerste competitiezege voor de PEC Zwolle Vrouwen. In en tegen Heerenveen werd met 1-2 gewonnen. Door de overwinning is PEC geklommen naar de zevende plaats. De ploeg van trainer Oliver Amelink heeft nu vijf punten verzameld.

Evi Maatman bracht de Zwolse Vrouwenvlak na rust op een 0-1 voorsprong, waarna Heerenveen in de zeventigste minuut de gelijkmaker maakte. Leonie Vliek bepaalde ruim tien minuten voor tijd de eindstand op 1-2. Het was na drie nederlagen (FC Twente, Fortuna Sittard en PSV) en twee keer een gelijk spel (Excelsior en Feyenoord), de eerste driepunter van het seizoen. Komend weekend komt PEC Zwolle Vrouwen niet in actie, in verband met interlandvoetbal. Zo is Tess van Bentem opgeroepen voor Jong Oranje. De 19-jarige middenveldster mag zich melden voor twee oefeninterlands: op donderdag 10 november in en tegen Engeland en op maandag 14 november thuis tegen België.

De eerstvolgende competitiewedstrijd voor de PEC Vrouwen is het thuisduel tegen ADO Den Haag, de nummer zes op de ranglijst. Dat duel vindt plaats op zondag 20 november om 12.15 uur en wordt gespeeld in het Mac3 Park stadion. In 2022 krijgt PEC op vrijdag 25 november en vrijdag 9 december nog bezoek van Telstar en Alkmaar. Tussendoor speelt het op vrijdag 2 december uit tegen Ajax.