Start WK rubriek in De Swollenaer

VOETBAL - Van een Oranje koorts is nog niet echt sprake, de selectie van het Nederlands elftal wordt vrijdag pas bekendgemaakt, maar het WK voetbal in 2022 begint toch echt zondag 20 november al. De finale is op zondag 18 december. Vanaf volgende week, woensdag 16 november start De Swollenaer met de WK feitjes rubriek. Opmerkelijke weetjes over Oranje, bondscoaches, spelers, wedstrijden, eigenlijk alles wat met het WK te maken heeft en dat zes weken lang in deze krant en online. Wie nu al een briljant idee heeft, prangende voorkeur of heel nieuwsgierig is naar bepaalde data, kan dat aangeven door te mailen naar erik.riemens@brugmedia.nl. Tot volgende WeeK!

The Hammers zijn
gedeeld koploper

BASKETBAL - Landstede Hammers mag zich na de vierde eredivisiezege op rij, samen met Heroes Den Bosch gedeeld koploper noemen. Daar kan de ploeg van coach Herman van den Belt een weekje van genieten. Door interlandverplichtingen - Hammer Boyd van der Vuurst de Vries is één van die internationals die gaat spelen tegen Oekraïne en Spanje - ligt de eredivisie een weekje stil. Op zondag 20 november ontvangt Landstede Hammers om 14.00 uur de verrassende nummer drie Yoast United, waar ex-Landstede spelers Bart van Schaijk en Mike Schilder onder contract staan. Zaterdag wonnen The Hammers redelijk gemakkelijk van Den Helder The Suns. (71-93). Van den Belt gebruikte slechts zeven spelers, Van der Vuurst de Vries onderstreepte zijn uitverkiezing door 23 punten te maken, waaronder 3 driepunters.
Arnaldo Toro Barea is de nieuwe center van The Hammers. De 25-jarige Puerto Ricaan speelde afgelopen seizoen op het hoogste Finse niveau en kwam daarna nog uit voor Cariduros de Fajardo in zijn vaderland.