Afbeelding
Foto: Pedro Sluiter

Koninklijke onderscheiding Zwolse kinderarts

Algemeen

ZWOLLE - In het auditorium van Isala is kinderarts Loes Veenhuizen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheiding is toegekend op grond van haar bijzondere, grensverleggende verdiensten voor acute kindergeneeskunde en de behandeling van kinderen met diabetes mellitus (suikerziekte). De onderscheiding werd uitgereikt tijdens een symposium ter gelegenheid van haar afscheid bij Isala.

In de zomer van 1995 begon Loes Veenhuizen in het voormalige Sophia ziekenhuis. Eerst als algemeen kinderarts met de aandachtsgebieden intensive care en acute zorg. Gaandeweg legde zij zich toe op diabetes, omdat de ziekte zich steeds vaker en vroeger manifesteert en omdat de impact ervan op het dagelijks leven van kinderen heel groot is.

Vanuit een allesomvattende visie en benadering, betrok zij meerdere medische disciplines bij de diabeteszorg, waaronder kinderartsen, internisten, psychologen, podotherapeuten en diëtisten. Met deze aanpak werd een substantiële daling bereikt van het aantal acute opnames als gevolg van diabetes bij jonge patiënten.

Loes Veenhuizen had een belangrijke rol bij de concentratie van kinderdiabeteszorg in de regio en bij de start van het kinderdiabetesteam in Isala. Met als doel zorg op maat, ingericht vanuit het perspectief van de patiënt. Daarmee heeft zij voor talloze kinderen en hun ontwikkeling het verschil gemaakt. Ook buiten haar werk zet zij zich al jarenlang met hart en ziel in voor de zorg aan kinderen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding