Afbeelding
Foto: Hans Smit

Zwolle verwelkomt Sinterklaas

Algemeen

ZWOLLE - In Zwolle was er zaterdag een warm welkom voor Sinterklaas. De Sint kwam naar Zwolle met Pakjesboot 12 en werd verwelkomd door burgemeester Snijders op het Rodetorenplein.

De Sint had een heftig avontuur achter de rug. In het Sinterklaasjournaal was te zien dat de Pakjesboot was gezonken. Dat zorgde toch voor wat zorgen in Zwolle. Maar het kwam allemaal goed. Sinterklaas nam het vliegtuig en scheepte vervolgens in op de Pakjesboot 12 om koers te zette naar Zwolle. 

Zaterdagmiddag kwam de boot aan. Het zorgde voor opwinding bij de vele kinderen die zich hadden verzameld op het Rodetorenplein. Daar stond burgmeester Snijders al klaar om de Sint hartelijk te ontvangen. Sinterklaas maakte duidelijk dat het een spannende trip was geweest. “Ik heb een pittige reis achter de rug, Maar ik ben ontzettend blij hier weer te zijn. Er is water over mijn baard gekomen, maar het is allemaal goed gekomen.”

En daar waren alle kinderen op het Rodetorenplein maar wat blij mee. De Sint werd enthousiast onthaald. “Ik heb ontzettend veel gescand. Ik heb postzakken vol met cadeautjes meegenomen”, sprak Sinterklaas, die ook zijn tante had meegenomen. 

Na enkele leuke optredens op het podium maakte de Sint vanaf het Rodetorenplein een parade door het centrum. Die werd enige tijd vertraag doordat enkele Pieten die de weg hadden versperd met verschillende voertuigen  tot ongenoegen van Sinterklaas. Het mocht de pret niet drukken. Nadat de weg vrij was, kon de Sint zijn tocht maken door het centrum van Zwolle. Vele kinderen stonden langs de route. 

Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh