Tom Diepman (Wijthmen) of twee CSV'28'ers. Wie heeft de bal?
Tom Diepman (Wijthmen) of twee CSV'28'ers. Wie heeft de bal? Foto: Hans Smit

Tom Diepman zorgt eerst dat hij fit blijft, dan voor doelpunten

Sport

AMATEURVOETBAL - Een oorveeg, dat was het. Zaterdag verloor Wijthmen met 2-7 van CSV’28. De nederlaag werpt Wijthmen weer wat terug in de route naar boven op de ranglijst. Spits Tom Diepman, vandaag 27 jaar geworden, laat zijn licht erover schijnen.

(door Erik Riemens)

Hoe kijk je terug op die zaterdagzeperd?

“CSV’28 was gewoon een maatje te groot voor ons, terwijl wij nog wel op 1-0 kwamen. Zij wisten de juiste spelers op de juiste momenten in stelling te brengen. Hun tempo was ook veel hoger, daardoor kwamen wij net een stapje te laat. En zijn waren gewoon heel effectief.”

Eerlijk is eerlijk, het is nog niet het seizoen van Wijthmen toch?

“Als je kijkt naar het resultaat, zeker niet. We moesten er echt inkomen. De laatste weken waren we goed op weg. We wonnen in Kampen en versloegen MSC. Het ging steeds beter, alleen tegen SV Zalk speel je zo’n typische 0-0 wedstrijd die je dan met 1-0 verliest. Uiteindelijk gaat het erom, om bij de eerste zes te komen én te blijven. Daar zijn we alleen maar mee bezig.”

Jullie hebben 9 goals voor, dat is niet heel veel. Jij hebt er nu 3 gemaakt. Tevreden?

“Ik scoorde twee keer tegen MSC in de wedstrijd die we met 3-2 wonnen. Dat was natuurlijk mooi voor mezelf, maar wat ik belangrijk vind, is dat ik het team er ook echt mee kan helpen. Die goal van zaterdag was de 2-5, toen speelde dat minder. Trouwens, ik ben eigenlijk helemaal niet bezig met lijstjes.”

Dat heeft een reden toch?

“Ja, medio 2020 scheurde ik mijn kruisband. Vervolgens lag ik er 1,5 jaar uit. In overleg ben ik toen minuten gaan maken in het tweede. Dat ging goed, sinds de winterstop trainde ik weer mee met het eerste en de afspraak was dat ik deze zomer weer zou aansluiten bij de eerste selectie. De knie voelt goed, ik heb durf en vertrouwen. Nu is het zaak om fit te blijven, punten te pakken en doelpunten te maken.”

Wat voor type aanvaller ben je eigenlijk?

“Ik word 16 november 27 jaar, dus in de bloei van mijn voetballeven, ha, ha. Ik ben een spits die diepgaat en het van zijn snelheid moet hebben. Een echte doelpuntenmaker? Ja, ik ken geen aanvaller die niet graag doelpunten maakt.”

Over scoren gesproken. Sander van der Gurp van Wijthmen won ooit de Salverda Topscorers Trofee. Bekend mee?

“Nou dat zijn wel hele grote schoenen om te vullen. Maar de Salverda Topscorers Trofee ken ik zeker, bij mijn ouders keek ik altijd even in de krant naar het klassement. Op een gegeven moment werd dat iets minder, maar ik volg het nu zeker weer.”