Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Koffieconcert Mpingo In de Broeren

ZWOLLE – Klarinetensemble Mpingo uit Zwolle houdt op zaterdag 19 november een gratis koffieconcert in de brasserie van boekhandel Van der Velde In de Broeren in Zwolle. Het optreden duurt van 10.00 tot 11.00 uur en staat onder leiding van dirigent Martin van Zanten.

Mpingo heeft een brede orkestbezetting en daardoor een prachtige klankkleur. In het oude kerkgebouw van boekhandel Van der Velde In de Broeren (voorheen Waanders) brengt het klarinetorkest muziek ten gehore, variërend van barok tot rock en van pop tot polka.

Het Mpingo Clarinet Choir werd in 1994 opgericht door klarinetdocent en dirigent Martin van Zanten, destijds verbonden aan de Muzerie in Zwolle. De naam Mpingo is Tanzaniaans (Swahili) en verwijst naar het hout van de boom waarvan klarinetten doorgaans zijn gemaakt. Sinds 2020 is Mpingo onderdeel van Quintus in Kampen en heeft het zelfs een Kamper zusje. Beide klarinetensembles floreren en treden regelmatig op. Nieuwe klarinettisten zijn altijd welkom. In beide orkesten spelen verschillende klarinetten: van de bekende besklarinet tot de es-, (contra)alt- en (contra)basklarinet. Het instapniveau is het A-diploma of vergelijkbare speelervaring.

Wil je op een ander instrument spelen dan de gangbare besklarinet? Mpingo beschikt over enkele huurinstrumenten. Mpingo Zwolle repeteert op woensdag van 10.00 tot 11.00 uur in De Bazuin aan de Jupiterstraat; Mpingo Kampen op vrijdag van 09.30 tot 10.30 uur in Quintus aan de Vloeddijk in Kampen. Meer weten of een keer vrijblijvend een repetitie bijwonen? Kijk op www.quintuskampen.nl of neem contact op via info@quintuskampen.nl of 038 33 71200.

Gratis energiebesparingstassen
in Windesheim

ZWOLLE - Inwoners van Windesheim, Harculo en Hoog Zuthem kunnen tot 24 november meedoen aan de Energie Besparingsactie. Met kleine maatregelen kan niet alleen energie, maar ook (veel) geld worden bespaard.

Het gratis pakket bestaat uit een waterbesparende douchekop, een douchetimer en radiatorfolie en is te bestellen via de site: onswindesheim.nl. Op 26 november worden vanaf 15.00 uur de tassen uitgereikt in de schuur aan de Bergweg. Tijdens de bijeenkomst is er livemuziek van het duo Margriet en Reinder. Werkgroep Kloostertuin deelt pompoensoep en appelsap uit. De aanwezige energiecoach beantwoordt vragen over besparingen. De actie wordt georganiseerd door Plaatselijk Belang Windesheim en omstreken.

Benno Graas vertelt over motoravontuur bij MC Zwolle

ZWOLLE - Benno en Thecla Graas zijn op 25 november te gast bij Motorclub Zwolle in Het Anker aan de Voorsterweg. Ze waren maar liefst 570.000 kilometer op reis met een Royal Enfield.

De twee Noord-Hollandse wereldreizigers beginnen om 19.30 uur. De entree bedraagt 5 euro voor niet-leden. Leden van MC Zwolle hoeven geen entree te betalen.

Afbeelding