Het Zwols Symfonie Orkest geeft een concert vol romantiek.
Het Zwols Symfonie Orkest geeft een concert vol romantiek. Foto: Eigen foto

Romantiek met ZSO

ZWOLLE - Het Zwols Symfonie Orkest (ZSO) geeft zaterdag 19 november om 20.00 uur een concert vol romantiek in De Fontein aan de Sterrekroos 54. Op het programma staan werk van Brahms, het pianoconcert van Schumann en werk van Haydn.

Het orkest staat onder leiding van Hans Oosterwijk, pianist Carl van Reenen zal optreden als solist. Het ZSO bestaat uit een groep van zo'n veertig enthousiaste amateurmusici. Het orkest repeteert elke dinsdagavond.
Het concert van 19 november begint met muziek van Johannes Brahms, variaties over een thema in Bes op 56 van Joseph Haydn. Componist en muziekcriticus Robert Schumann voorspelde al dat zijn jongere vriend Brahms wel eens grote symfonische werken zou kunnen gaan componeren. Deze variaties worden ook wel gezien als een vingeroefening. Pas drie jaar later verscheen Brahms eerste symfonie.
Van dezelfde Robert Schumann speelt het orkest het enige door hem gecomponeerde pianoconcert in a mineur op 54. Carl van Reenen neemt de pianopartij voor zijn rekening. Carl van Reenen is vijftien jaar dirigent geweest van het ZSO, het wordt een soort muzikaal afscheid. Carl studeerde piano bij Jan Wijn en begeleidt en coacht studenten aan het Utrechts Conservatorium.
Na de pauze sluit het ZSO af met Joseph Haydn symfonie 104 in D. De symfonie wordt ook de ‘London symfonie' genoemd, omdat Haydn in Londen woonde toen hij dit werk als laatste van een serie werken componeerde.
Kaarten voor het concert kosten 15 euro en zijn te reserveren via info@zwolssymfonieorkest.nl of te koop aan de deur voorafgaand aan het concert.
Voor meer informatie: www.zwolssymfonieorkest.nl