Afbeelding
Foto: Bert van Santen

Bert van Santen even terug in Zwolle

ZWOLLE - KlimaatExpo ’22 is een tentoonstelling over klimaatverandering, samengesteld op basis van open inschrijving en nog te zien tot en met 4 december 2022 in Museum de Fundatie in Zwolle, Het Academiehuis Grote Kerk en Kasteel Nijenhuis Heino/Wijhe. 

KlimaatExpo ’22 is de eerste landelijke tentoonstelling, waarbij kunstenaars gevraagd is om hun visie op de klimaatverandering uit te beelden. Er zijn in totaal 2.200 kunstwerken aangemeld door 1.150 kunstenaars. 

Een jury van jong en oud, bestaande uit museummedewerkers, galeriehouders, kunstenaars, schrijvers, wetenschappers, mensen uit de zorg, de bouw, kappers, studenten, scholieren en vele anderen, heeft op basis van de ingezonden afbeeldingen, zonder kennis van wie de kunstenaar is, een keuze voor deze tentoonstelling gemaakt. Alleen het werk telde. Totaal zijn 251 kunstwerken geselecteerd. Met veel kennis en vakmanschap is het thema klimaat verwerkt. Een ding is duidelijk: de uiteenlopende kunstwerken vertegenwoordigen een collectieve roep om een schonere wereld.

Een van de geselecteerde kunstwerken is, ‘Splendeur de la Cheminée, nr.0706:21',2022. Dit kunstwerk is van Bert van Santen uit Krommenie. Het werk van de oud-Zwollenaar hangt in het Academiehuis Grote Kerk in Zwolle, Het ingezonden werk is een compilatie van tekeningen en foto's, onder andere van Tata Steel en haar roemruchte kooksfabrieken.