Jordy Tutuarima in actie tegen FC Eindhoven. "Ik vond het een mooie zege."
Jordy Tutuarima in actie tegen FC Eindhoven. "Ik vond het een mooie zege." (Foto: Pedro Sluiter)

PEC Zwolle werkt met volste vertrouwen toe naar afsluiting eerste seizoenshelft tegen NAC Breda

(door Erik Riemens)

PEC ZWOLLE – En dan ligt de vaderlandse competitie ineens ruim drie weken stil. Maandag 12 december hervat PEC Zwolle de competitie thuis tegen Helmond Sport. Zaterdag is de afsluiting tegen NAC in Breda. De ontmoeting die PEC als nummer twee met het volste vertrouwen ingaat, ook omdat MVV maandag verloor.

Wie kijkt naar de laatste twee duels kan die stelling met klinkende cijfers onderbouwen. Freewheelde PEC Zwolle eerst nog naar een simpele zege tegen TOP Oss, vrijdag was dat weliswaar anders, maar scoorde PEC in het concurrentenduel tegen FC Eindhoven opnieuw vijf keer en won het met 5-2. “Ik vond het een belangrijke zege, maar ook een mooie”, aldus Jordy Tutuarima (29). “En zeker geen momentopname, want we hebben laten zien dat we gewoon goed kunnen voetballen.”

Energieker

PEC startte vrijdag sterk en kwam na iets meer dan vijf minuten op 1-0 door Younes Taha, die later ook de 4-2 nog voor zijn rekening zou nemen. Na de Eindhovense gelijkmaker van Jasper Dahlhaus pakte PEC de zaken weer wat energieker aan, mede onder aanvoering van Thomas van den Belt, die met een fraaie pass Luis Görlich bediende. De Duitser maakte gecontroleerd de 2-1.
Na rust verkwanselde PEC de voorsprong al snel door een doeltreffende aanval van Eindhoven, dat via Lamine Diaby-Fadiga op 2-2 kwam. Na goed een uur zette Bart van Hintum zich achter een vrije bal en zijn inzet betekende de 3-2. “Dat was een lekker moment, want daarna kantelde die wedstrijd en waren wij de bovenliggende partij. We kregen meer ruimte en daardoor kwamen we er voetballend steeds vaker doorheen. En we bleven rustig aan de bal, dat was ook de reden dat we kansen creëerden”, analyseerde de linksback, die dit seizoen overkwam van het Griekse Apollon Smyrnis. PEC creëerde ze niet alleen, het verzilverde ze ook. Vlak na de nieuwe voorsprong lag de 4-2 erin. Lennart Thy bediende vanaf links perfect Taha die geen moeite had om zijn tweede te maken. Invaller Samir Lagshir, helemaal terug van zijn knieblessure, maakte uiteindelijk vlak voor tijd de 5-2.

Stijf

Toen stond Tutuarima overigens niet meer op het veld. "Bij die 1-0 kreeg ik een tik op mijn enkel. Ik liep de laatste tien minuten wat vol. Het is nu wat stijf. Daarom ging ik eruit. Er is verder niks aan de hand.”
Aangezien trainer Dick Schreuder de laatste twee duels dezelfde elf namen op papier zette, lijkt dat zaterdag ook het geval, dus met Tutuarima als linksback. "Nu speel ik, daarvoor een paar wedstrijden niet. Dat is de keuze van de trainer. Ik ben ervaren genoeg om daar goed mee om te gaan, al was ik er niet echt blij mee. Ik zat er juist lekker in aan het begin en dacht wel even van wat is dit? Alleen ik loop ook lang genoeg mee en weet dat er veel goede spelers zijn waar de trainer uit kan kiezen. Dat zie je ook aan de jongens die erin komen, daar wordt het echt niet minder van. We hebben gewoon een hele goede selectie, met maar één doel: promoveren."