Hear Me Now Zwolle: Expositie als ijsbreker

ZWOLLE - Volgens onderzoek krijgt wereldwijd een op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45 procent van de vrouwen en meisjes. Hear Me Now Zwolle is een multimediale kunstexpositie over seksueel geweld en grensoverschrijdend gedrag. Deze expositie is een co-productie van het Zwols Vrouwenplatform, de Stadkamer en Hear me. Samen willen deze organisaties zich inzetten om ook in Zwolle het taboe op seksueel geweld te doorbreken.

Van 24 november tot 8 december staat Hear Me Now Zwolle in de Stadkamer en is de expositie vrij te bezoeken. Op donderdagavond 24 november is de opening met poëzie van Stadsdichter Sarah Lucassen en een optreden van Juliette Veneman. Er is ruimte voor gesprek en ontmoeting. Op 6 december is er aanvullend een debatavond over preventie met professionals en ervaringsdeskundigen. Voorafgaand aan het debat wordt 'Brief aan mijn broer' voorgelezen, gevolgd door de theatervoorstelling 'Ik Ben Oké' door Yael Korse.

Hear Me Now Zwolle is een expositie waarin twaalf krachtige vrouwen centraal staan. De expositie is te zien in het kader van Orange the World, een wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Dit jaar staat de campagne in het teken van preventie. De opening is op 24 november van 19.00 tot 21.30 uur. Meer info of aanmelden via https://stadkamer.op-shop.nl/3488/opening-expositie-hear-me-now/24-11-2022.