PEC Zwolle Vrouwen gaan gewoon door

(door Erik Riemens)

PEC ZWOLLE - Terwijl de mannen van PEC Zwolle na zaterdag én het WK pas halverwege december de competitie hervatten, zetten de PEC Zwolle Vrouwen hun competitiereeks gewoon door. 

Zondag is ADO Den Haag de tegenstander. De wedstrijd tegen de nummer zes op de ranglijst in het Mac3 Parkstadion begint om 12.15 uur. Daarna wacht de ploeg van trainer Oliver Amelink nog duels op vrijdag 25 november, thuis tegen nieuwkomer Telstar en vrijdag 9 december tegen Alkmaar. Beide ploegen staan onder PEC Zwolle, dat inmiddels zevende is na de winst in en tegen Heerenveen (1-2). PEC heeft na de zege en een gelijkspel tegen Excelsior en Feyenoord vijf punten uit zes wedstrijden behaald. Tussendoor spelen de Zwolse vrouwen op vrijdag 2 december uit tegen koploper Ajax.
Ondertussen is de ziekenboeg 'goed' gevuld met Jill Diekman, die nog steeds hinder ondervindt van een hoofdblessure opgelopen in het uitduel tegen datzelfde Ajax in maart 2021 (!). De aanvallers Naomi Hilhorst en Marushka van Olst komen vanwege knieletsel dit seizoen waarschijnlijk niet meer in actie. Het goede nieuws is dat linksback Imre van der Vegt onlangs haar eerste speelminuten maakte.
Ook Tess van Bentem maakte speelminuten, maar dan als invalster voor Jong Oranje. Donderdag verloor ze met 2-0 in en tegen Engeland, maandag speelde de PEC-middenveldster tegen België. Dat leverde een 6-0 winst op.