‘Samen Zwolle uit de knoop halen’

ZWOLLE - Verschillende organisaties uit Zwolle en omgeving houden op vrijdag 18 november een Kennis- en Inspiratiefestival in het Provinciehuis van Overijssel.

Het thema is ‘Een nieuwe samenleving, hoe maak je gebruik van de kracht en energie van de mensen om je heen’. Het evenement begint om 16.00 uur en duurt tot 20.00 uur, inclusief buffet. Inleider en keynote spreker is prof. Bob de Wit, werkzaam aan de Nyenrode Business Universiteit, faculteit Strategie, Organisatie, en Leiderschap. Hij heeft zich gespecialiseerd in veranderingsprocessen. In het tweede deel, vanaf 18.00 uur, zijn er praktijkrondes van een klein uur per ronde. De praktijkrondes sluiten aan bij de inleiding over bouwen aan een nieuwe samenleving. Deze rondes worden verzorgd door mensen uit het netwerk van Zwolse levende partners.

De Actuele Moderne Devotie Beweging verzorgt twee praktijkrondes met het thema ‘Zwolle uit de knoop halen'. "Zwolle zit in de knoop, omdat we allemaal goede dingen willen doen, maar dat niet van elkaar weten, en niet aansluiten bij dat wat er al is. De Zwolse identiteit, van Hanze en Moderne Devotie, kan onder andere in samenwerking met Regio Zwolle en Brede Welvaart, alleen een nieuwe samenleving bouwen wanneer we kiezen voor overstijgende gemeenschapsdoelen, en de DNA-knopen van Zwolle gaan ontrafelen, zodat Zwolle wat minder snel weer in de knoop raakt”, aldus de Actuele Moderne Devotie Beweging.

Aanmelden via Zwolle Doet.