Het zit VC Topvolleybal Zwolle nog niet mee

(Door Erik Riemens)

VOLLEYBAL - Het is nog niet het seizoen van VC Topvolleybal Zwolle. Zaterdag ging de ploeg van Eric Meijer met 3-1 ten onder tegen VV Utrecht. Het goede nieuws als het gaat om het behalen van een positief resultaat is dat vanavond het volgende duel zich al weer aandient, gevolgd door zaterdag opnieuw een thuisduel.

In en tegen Utrecht, de nummer drie op de ranglijst bleef Zwolle goed bij. Na 25-17, 26-24 verlies, won VC Topvolleybal Zwolle de derde set met 21-25 en leek een vijfde set haalbaar. Die kwam er ondanks een regelmatige voorsprong niet: 25-23 en daarmee werd het 3-1 in het voordeel van de thuisploeg. VC Topvolleybal Zwolle speelt woensdag (vanavond) om 20.00 uur in het Landstede Sportcentrum tegen Sudosa uit Assen, gevolgd door een tweede thuisontmoeting zaterdag tegen Peelpush, ook om 20.00 uur in het Landstede Sportcentrum.

Concurrentie

De derde thuiswedstrijd deze maand is woensdag 30 november, ook weer om 20.00 uur aan het Hogeland. Dan is Eurosped uit Vroomshoop de opponent. Vier dagen daarvoor is het in Werkendam: Voltena-VC Topvolleybal Zwolle. Voltena, Peelpush en Eurosped zijn de nummers zeven, acht en tien op de eredivisieranglijst. VC Topvolleybal Zwolle staat negende en wacht dus een aantal belangrijke duels tegen de directe concurrentie.