Afbeelding
Foto: PvdA-Zwolle

Anneke Speelman neemt afscheid als voorzitter PvdA-Zwolle

Algemeen

ZWOLLE - Anneke Speelman heeft afgelopen zaterdag in dienstencentrum de Terp afscheid genomen als voorzitter van de Zwolse PvdA-afdeling. Ze deed dit tijdens een goed bezochte algemene ledenvergadering.

Na vier jaar penningmeesterschap en eenzelfde periode als voorzitter heeft ze na acht jaar afscheid genomen. “Ze had een verbindende rol en zorgde dat nieuwe leden zich snel welkom voelen binnen de vereniging”, aldus PvdA-Zwolle. 

Anneke Speelman blijft actief binnen de PvdA-Zwolle. Er heeft zich nog geen opvolger gemeld voor de functie van voorzitter. De secretaris en penningmeester nemen tot een nieuwe voorzitter wordt benoemd deze rol voor hun rekening. 

Met een grote bos rode rozen bedankte PvdA-fractievoorzitter Patty Wolthof de scheidend voorzitter namens de PvdA-fractie. Wolthof noemde Speelman betrokken, verbindend en bevlogen. Bewonderend benoemde ze dat Speelman naast haar baan en rol als mantelzorger een drijvende kracht binnen PvdA-Zwolle was. ”Het is fijn om met zo’n betrokken bestuur en voorzitter samen te mogen werken”, aldus Wolthof. 

Speelman bedankte iedereen voor de bloemen, de cadeaus en was zichtbaar geëmotioneerd. “Ik neem met goed gevoel afscheid en ben blij een actieve en enthousiaste vereniging achter te laten. Daar hebben we de laatste jaren met z’n allen hard aan gewerkt”, aldus Speelman.

Gerard Meijeringh