Hammers denderen nog steeds door

BASKETBAL - Gaat het Landstede Hammers lukken om voor de zesde keer op een rij te winnen? Dat zou zaterdag na het uitduel tegen Aris Leeuwarden zomaar het geval kunnen zijn. Zondag wonnen The Hammers met 78-73 tegen Yoast United. Twee oud-Landstede spelers Mike Schilder en Bart van Schaik zijn tegenwoordig actief bij die ploeg. Bij hun afscheid werd nog even stilgestaan.
Na een gelijkopgaande beginfase, was het Yoast United dat halverwege nipt leidde: 46-48. Ook na het derde kwart stond de ploeg van coach Herman van den Belt nog op achterstand. In de slotfase kantelde Landstede Hammers de wedstrijd en won het mede dankzij het trio topschutters Boyd van der Vuurst de Vries, Coen Stolk en Felix Terins met 78-73. Goed voor een handvol zeges achter elkaar en plek in de top van de eredivisie.

VC Topvolleybal
komt op stoom

VOLLEYBAL -  VC Zwolle Topvolleybal won zaterdag dan eindelijk overtuigend. Thuis tegen Peelpush werd het 3-0 (25-19, 25-18 en 25-19). Het was de tweede competitiezege in Zwolle, nadat vorige week woensdag knap gewonnen werd van Sudosa (3-2) na een 0-2 achterstand. Ook de allereerste competitiewedstrijd tegen Fast leverde winst op. Daarna volgde vier nederlagen. Zaterdag spelen de dames van VC Zwolle Topvolleybal in Werkendam tegen Voltena. Woensdag 30 november treedt de ploeg van coach Eric Meijer thuis aan tegen Eurosped.