PEC Vrouwen komen weer te kort

PEC ZWOLLE - PEC Zwolle Vrouwen blijft een lastig seizoen doormaken. Zondag werd op het veld van Berkum met 0-3 verloren van ADO Den Haag. Een revanchemogelijkheid dient zich al weer snel aan. Vrijdag komt Telstar naar Zwolle en die ploeg is de nummer laatst. Het duel bij Be Quick'28 begint om 19.30 uur.

De ontmoeting thuis tegen ADO Den Haag werd vrijdag alsnog verplaatst van het stadion naar het hoofdveld van Berkum. Zo'n 250 toeschouwers zagen PEC een moeizame wedstrijd spelen. ADO dat maar net boven Zwolle stond op de ranglijst, leidde met rust met 0-2. Toen stond PEC al met tien speelsters. Ilse Kemper kreeg direct rood van scheidsrechter Henon na het vastpakken van Liz Rijsbergen.
Trainer Oliver Amelink probeerde met drie wissels in de pauze, beter voor de dag te komen in de tweede helft. Toch was het ADO Den Haag dat al snel de 0-3 maakte en zo de wedstrijd definitief besliste. PEC staat nu achtste.
PEC Zwolle wacht in 2022 nog drie duels om weg te komen uit de onderste regionen. Vrijdag thuis tegen Telstar, een week later een uitduel tegen Ajax en op vrijdag 9 december komt Alkmaar naar Zwolle.

Noordman

PEC speelster Danique Noordman kende een prettige aanloop naar het duel tegen ADO. Ze was onlangs met Oranje Onder 19 actief op de Algarve Cup. Zowel tegen Noorwegen (3-0 winst) en Engeland (2-1 zege) was ze succesvol met een doelpunt. Bovendien was ze tegen Engeland aanvoerder.