Ayoub Lakkaichi is sterk aan de bal, scoren deed hij zondag niet.
Ayoub Lakkaichi is sterk aan de bal, scoren deed hij zondag niet. (Foto: Pedro Sluiter)

Ayoub Lakkaichi hoopt vooral dat hij het seizoen mag afmaken

(door Erik Riemens)

AMATEURVOETBAL - De enige Zwolse zondagclub speelde afgelopen weekend de enige nog overgebleven IJsselderby. SV Zwolle verloor thuis van Go Ahead Deventer (2-3) en staat in de vijfde klasse op een vijfde plaats. Ayoub Lakkaichi (30) wist deze keer niet te scoren, maar de Zwolse topschutter met zes goals relativeert en blijft positief. Hij heeft dan ook wel iets anders aan zijn hoofd.

Jullie kwamen na 0-3 nog knap terug tot 2-3. Hoe heb je de wedstrijd beleefd?

"Het was een zware wedstrijd, dat kwam omdat we een aantal belangrijke spelers misten. Ook kregen we nog een rode kaart. Zelf heb ik niet gescoord, maar wel een penalty veroorzaakt. Ik had wat last van mijn benen, dus ik liet het nemen over aan een andere speler, maar ik heb de wedstrijd wel uitgespeeld."

Je hebt dit seizoen al zes doelpunten gemaakt. Ben je daar tevreden mee?

"Ja, dat wel, ondanks dat ik op het middenveld sta en niet in de spits. We hebben nu acht wedstrijden gespeeld, eentje heb ik er gemist, omdat ik ziek was. Ik wil heel graag elke wedstrijd scoren, maar of dat lukt? Er zijn nog veertien wedstrijden te spelen en ik wil dit seizoen minimaal vijftien goals maken."

En je hoopt het seizoen überhaupt uit te spelen toch?

"Ja, klopt. ik ben gevlucht uit Oekraïne en in mei hier in Zwolle terechtgekomen. De toekomst is onzeker, mogelijk moet ik in maart het land verlaten. Dus de kans is aanwezig dat ik het seizoen niet afmaak, al hoop ik natuurlijk van wel. Dat is een overheidsbesluit, daar kan ik niks tegen doen."

Hoe bevalt het je eigenlijk in Zwolle?

"Heel goed! De mensen zijn hier heel aardig, willen mij helpen en SV Zwolle is ook goed voor mij. Ik heb er al veel vrienden gemaakt en ben blij om in Zwolle te zijn. Een hele groene stad, mooi om te zien en iedereen praat Engels."

Je woont dus al een tijdje in Zwolle, hoe ben je zo bij SV Zwolle terechtgekomen?

"Ik wilde graag wat aan sport doen en ben eerst bij Be Quick'28 geweest en heb toen een poosje met het tweede elftal meegetraind. Alleen de trainer zei dat ik niet genoeg niveau had voor dat team. Vervolgens las ik op Facebook een berichtje over SV Zwolle, daar heb ik mij toen aangemeld. Ik ben hier heel blij, ben goed opgevangen en ook Marco (trainer Marco Onderberg, ER) is goed voor mij. Alleen het veld is niet goed voor mijn gezondheid."

Tot slot, ooit gehoord van de Salverda Trofee?

"Nee, die ken ik niet. Daar heb ik nog nooit van gehoord."