Nek-aan-nek-race voor Openluchtbad Zwolle bij Erfgoedvrijwilligersprijs

ZWOLLE - Openluchtbad Zwolle is een van de drie finalisten die kans maakt op de Erfgoedvrijwilligersprijs 2022 en een bedrag van 10.000 euro. Inmiddels hebben al vele mensen hun stem uitgebracht op het Zwolse zwembad. Stemmen kan nog tot en met vrijdag 25 november via www.erfgoedvrijwilligersprijs.nl.

De andere finalisten zijn Museumboerderij Wendezoele en het Van Eesterenmuseum. De jury, onder leiding van Kathleen Ferrier (voorzitter Unesco Commissie) koos de drie finalisten uit 52 aanmeldingen. Tot en met 25 november kunnen mensen hun stem uitbrengen op één van de drie finalisten via www.erfgoedvrijwilligersprijs.nl. Op deze site staan ook de video’s waarin de drie vrijwilligersteams zich voorstellen. Het is een spannende strijd tussen de drie finalisten. De organisatie laat weten dat het een nek-aan-nek-race is.

Christelijk Gemengd Koor Zwolle geeft adventsconcert

ZWOLLE - Christelijk Gemengd Koor Zwolle verzorgt op vrijdag 9 december vanaf 19.30 uur een adventsconcert in de Koningskerk aan de Landsheerlaan.

Het Christelijk Gemengd Koor Zwolle staat onder leiding van dirigent Cor Ploeg. Pianist is Jacob Ploeg en Minne Veldman fungeert als organist en het strijkkwartet bestaat uit de familie Ploeg. 

De entree bedraagt 12,50 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Goedhart Boekhandel aan de Assendorperstraat 79 of bij Brenda Klompjan (06 3860 4 084) of Gerda Dekker (038 452 88 87)

Spreekuur VSBfonds voor financiering sociale projecten

DEVENTER - Een mooi plan voor een sociaal initiatief in Overijssel, maar geen geld? Maandag 28 november zitten regio-adviseurs van VSBfonds klaar om met initiatiefnemers in gesprek te gaan. Het fonds zoekt sociale initiatieven die ervoor zorgen dat mensen actief mee kunnen doen.

Het spreekuur is met name voor mensen met ideeën die zich richten op het meedoen van mensen in de samenleving, zodat niemand aan de zijlijn hoeft te staan. Denk aan projecten die mensen helpen zichzelf te ontwikkelen. En aan projecten die gericht zijn op het versterken van buurten en wijken, waarbij mensen met verschillende achtergronden elkaar ontmoeten. Voorbeelden zijn ontmoetingsplekken in de wijk of buurt zoals een buurthuis, speeltuin of tuin. Op maandag 28 november zijn de VSBfonds-adviseurs van 10.00 uur tot 16.00 uur aanwezig bij Rijnbrink, Hunneperkade 70 in Deventer. Er wordt gewerkt op afspraak. Deze kan gemaakt worden via de contactpagina van Regioteam Overijssel, Utrecht en Flevoland. VSBfonds ondersteunt projecten die bijdragen aan een sociale, creatieve en inclusieve samenleving. Het fonds bestaat sinds 1990 en heeft elk jaar 26 miljoen euro donatiebudget beschikbaar om te investeren in de kwaliteit van de Nederlandse samenleving. www.vsbfonds.nl.