Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Overijsselse Vrijwilligersprijs Groen voor Vogellanden

Algemeen

Overijsselse Vrijwilligersprijs Groen voor Vogellanden

ZWOLLE - Jaarlijks ontvangen vrijwilligers die zich inzetten voor mens en omgeving de Overijsselse vrijwilligersprijs. In iedere gemeente wordt sinds vorig jaar ook de groene variant uitgereikt. Dit keer ging deze prijs naar Vogellanden. Vrijwilligers van het revalidatiecentrum namen vrijdag de prijs in ontvangst. Renilde Huizenga, Statenlid en fractievoorzitter van D66 Overijssel, kwam naar Vogellanden om de prijs te overhandigen. 

Beleeftuin Buiten Zinnig is een groene oase naast revalidatiecentrum Vogellanden. Dit is de plek waar de prijswinnaars vol enthousiasme aan het werk zijn. De tuin ligt midden in de wijk en is open voor iedereen. Mensen uit de wijk kunnen er een wandeling maken, elkaar ontmoeten of meehelpen met het onderhoud. In de tuin oefenen patiĆ«nten met hun behandelaren, vrijwilligers zijn er aan de slag en medewerkers van Vogellanden eten er hun lunch. Zo werkt de tuin op een positieve manier mee aan gezondheid, geluk en contact. 

De groene vrijwilligers van Vogellanden dragen zorg voor deze unieke plek. Zij besluiten welke planten in de tuin staan en welke groenten, fruit en kruiden verbouwd worden. Ze snoeien, onderhouden en oogsten. De oogst wordt verdeeld en komt onder andere in het restaurant van Vogellanden terecht. Zo kunnen patiĆ«nten, medewerkers, vrijwilligers en gasten genieten van de opbrengsten van de tuin. 

Afbeelding
Afbeelding

Gerard Meijeringh