Koren van Viva la Musica verzorgen kerstconcert

ZWOLLE - De koren van Koorschool Viva la Musica Zwolle geven zaterdag 10 december vanaf 16.0 uur hun jaarlijkse kerstconcert in de Oosterkerk aan de Bagijnehof. 

De kinderen van 6 tot 9 jaar zingen in de Nederlandse taal over herders, de koningen en over een roodborstje en de nachtegaal. Het kinderkoor (10 tot 12 jaar) zingt in verschillende talen en in verschillende stijlen. Een heel oud Frans kerstlied, een romantisch Duits kerstlied, een Jiddisch slaapliedje en een vrolijk Engels trommellied. 

Ook de Nederlandse liedjes ontbreken niet met een lied van Annie MG Schmidt en het lied 'Twaalf dagen van kerstmis’ in een vertaling van Jan Rot. De kinderen laten zich ook graag solo horen. “Het is een grote uitdaging om ook binnen de veilige omgeving van een eigen kerstconcert te kunnen proeven en te kunnen oefenen hoe het is om je eigen stem te laten horen voor een publiek”, zo laat Viva la Musica weten. 

Het jeugdkoor uit Zuidwolde en Meppel laat horen waar de kinderen uiteindelijk naar toe groeien. Dit koor bestaat uit jongeren en studenten tot 24 jaar. Zij zingen altijd meerstemmige klassieke en volksmuziek. De oudste groep zingt ook close harmony en meestal a capella. Zij zingen bekende vierstemmige kerstliederen. Aan het eind zingen alle koren samen het jubelende Gaudete.

De toegangsprijs bedraagt 10 euro. Kinderen betalen 3 euro.