Belangrijk duel PEC Vrouwen

PEC ZWOLLE - De PEC Zwolle Vrouwen komen in 2022 nog eenmaal in actie. Vrijdag komt  Alkmaar op bezoek. Vanwege het WK duel Nederland tegen Argentinië klinkt al om 18.00 uur het beginsignaal op het sportpark van vv Berkum. Vrijdag zou PEC Zwolle in Amsterdam tegen Ajax spelen, maar de wedstrijd ging niet door vanwege een sterfgeval in de familie van één van de PEC-speelsters. Het duel tegen Ajax wordt niet meer ingehaald in 2022, wanneer wel is niet bekend.
Verslaat PEC Zwolle in de laatste ontmoeting voor de winterstop Alkmaar, dan sluit het aan bij de nummer zes Feyenoord, dat aantreedt tegen Den Haag. Het verschil in verliespunten bedraagt nu nog vijf, maar PEC speelde een wedstrijd minder. De competitie ligt na vrijdag stil tot 20 januari. In dat weekend komen de PEC Zwolle Vrouwen in Limburg uit tegen Fortuna Sittard.

PEC Onder 21
moet wachten

PEC ZWOLLE - Er kwamen zelfs selectiespelers eerder terug van het trainingskamp in Spanje, onder wie Chardi Landu, maar het was niet genoeg voor de titel in de eerste divisie A. Nog niet, want PEC Zwolle Onder 21 krijgt op zaterdag 17 december thuis tegen ADO Den Haag een herkansing. Landu scoorde zaterdag voor PEC in het uitduel tegen Willem II (1-1). Omdat concurrent Groningen wel won, is het verschil met nog één duel, twee punten in Zwols voordeel. Wint PEC de 17e, dan is het kampioen en is de kans groter dat het volgend seizoen uitkomt in de tweede divisie.