PEC Zwolle werkt toe naar duel Helmond Sport

(door Erik Riemens)

PEC ZWOLLE - Na een week trainingskamp in het Spaanse Roldán, is PEC Zwolle afgelopen weekend weer teruggekeerd op vaderlandse bodem. Vandaag maakt PEC andermaal een buitenlandse trip, als er tegen Bochum wordt gespeeld.

Het is de opmaat naar de hervatting van de competitie. Dat wil zeggen dat er nog twee wedstrijden worden gespeeld. Op maandag 12 december komt Helmond Sport naar Zwolle, dat duel begint om 21.00 uur. Vier dagen later reist PEC af naar Kerkrade, waar Roda JC om 20.00 uur de tegenstander is.
Afgelopen zaterdag oefende PEC Zwolle in San Pedro del Pinatar, Murcia, tegen KV Oostende, een club uit de Belgische hoogste klasse. Het werd 0-1 door een goal van Nick Bätzner. Het gesprek van de dag was echter het opstappen van de arbitrage. Oostende-trainer Dominik Thalhammer was het niet eens met een besluit van de scheidsrechter, kreeg daarvoor rood, maar weigerde te vertrekken. Daarop liep het arbitrale trio van het veld. Na een poosje werd de wedstrijd toch hervat, maar werd er niet meer gescoord.

Bij PEC Zwolle maakte Thomas Beelen zijn rentree in Spanje en dat is goed nieuws voor trainer Dick Schreuder, die woensdag een bekende treft tegen Bochum. Thomas Letsch was hoofdtrainer van Vitesse, toen Schreuder daar assistent was.