De oude IJsselbrug in miniatuur.
De oude IJsselbrug in miniatuur. Foto: Aangeleverd

Vereniging van Modelbouwers regio Zwolle houdt open dag

Algemeen

ZWOLLE - Na een periode met de nodige coronaproblemen houdt Vereniging van Modelbouwers regio Zwolle op zaterdag 17 december van 10.00 tot 16.00 uur een open dag. Iedereen is van harte welkom aan de Veemarkt 39 om de treinbanen van de vereniging te bezichtigen. 

De grote Zwolse baan (model van station Zwolle en omgeving anno 1950 met afmeting van ca. 25 x 3 meter) is momenteel in revisie. “Hier wordt hard aan gewerkt om de baan weer rijvaardig te krijgen”, aldus de Vereniging van Modelbouwers regio Zwolle. 

Op de modulebaan (baan in opbouw met afmeting van ca. 20x 2,5 meter) wordt gereden met H0 materiaal (schaal 1 : 87). Deze baan is demontabel en vervoerbaar. “Het is dan ook de bedoeling dat we in de nabije toekomst met deze baan naar beurzen gaan om te demonstreren.”

Op de N baan (materiaal is 2 keer zo klein dan H0: schaal 1 : 162 met afmeting van circa 6 x 2,5 meter) wordt volop gereden met divers materiaal. “Daarnaast hebben we nog een kleinere baan met Märklin materiaal, waar kinderen als machinist kunnen optreden”, besluit de Vereniging van Modelbouwers regio Zwolle.

Gerard Meijeringh