Zaterdag deed Heren 1 van CSV (witte shirts) aan klantenbinding. Het versloeg de koploper.
Zaterdag deed Heren 1 van CSV (witte shirts) aan klantenbinding. Het versloeg de koploper. Foto: Pedro Sluiter

Volleyballers CSV Zwolle gedijen goed op nieuwe locatie, maar willen wel graag meer supporters

Sport

VOLLEYBAL - CSV Zwolle is één van de vier volleybalclubs die de stad rijk is. De club heeft geen formele band met voetbalvereniging CSV‘28, maar is daar wel uit ontstaan. Enkele vrouwen die binding hadden met de voetballers, wilden volleyballen. 

(door Harry Bouwhuis)

Richard Kloosterman (37) is al meer dan twintig jaar spelend lid en ook al tijden organisatorisch betrokken bij CSV Zwolle. Hij is nu algemeen bestuurslid met als taken sponsoring en PR. “We zijn al 52 jaar springlevend,al heeft corona wel voor een terugval gezorgd. De insteek was altijd recreatief volleyballen. Dat zal ook zo blijven. Iedereen is welkom bij deze club met een best hoog ‘ons kent ons’ gehalte. Wat in de jaren wel behoorlijk is gegroeid is het niveau. Niet op basis van platweg gesteld ‘ronselen’, maar vooral omdat goede volleyballers en volleybalsters steeds vaker kiezen om bij ons te spelen.”

Oog voor elkaar

Kloosterman vindt het mooi dat CSV Zwolle is uitgegroeid tot een vereniging die op de kaart staat. Naast zelf volleyballen geeft hij ook training aan Dames 4. ”De hele club heeft oog voor elkaar. Een mooi voorbeeld zijn vriendengroepen die collectief lid werden. Ze zijn heel snel versmolten met het totale clubgebeuren. Dat zegt genoeg.”
Negen heren- en maar liefst veertien vrouwenteams doen mee aan de competities en in januari wordt gestart met een beginnersteam bij zowel de mannen en vrouwen. Kloosterman: “We hebben geen jeugd. Daar is bewust voor gekozen. Met VC Zwolle, SVI en VC Voorsterslag is er voor een stad als Zwolle genoeg te kiezen voor de volleybaljeugd. Je vist anders alleen maar in elkaars vijver. Het is voor ons een bewuste keus geweest. Contacten met de andere Zwolse volleybalclubs zijn er wel - weliswaar niet al te innig - maar van echte rivaliteit is geen sprake.”

Nieuwe locatie

CSV is blij met de nieuwe locatie sinds het begin van het huidige seizoen. On Campus van Hogeschool Windesheim is nu de thuishaven waar CSV Zwolle eerst gebruik maakte van het sportcomplex van het Deltion College. Kloosterman is er enthousiast over.
”Met de verhuizing is ook het clubgevoel gestegen. We hebben veel meer zaalruimte om teams samen te laten trainen en er zijn ook betere faciliteiten om nevenactiviteiten te organiseren. Want dat is voor ons ook belangrijk. Aanstaande zaterdag hebben we bijvoorbeeld een kerstgala, weliswaar op een andere locatie, maar hier op de campus denkt bijvoorbeeld de horeca altijd prima mee met onze plannen.”

Spraakmakende zege

Het eerste mannenteam speelt momenteel in de eerste divisie en staat keurig in de middenmoot. Een mooie plek, zeker na de spraakmakende 3-2 thuiszege afgelopen zaterdag op koploper Pegasus. De vrouwen behouden in de derde divisie aansluiting met de subtop na de overtuigende 4-0 winst op Vovem. Kloosterman is blij met de opwaartse lijn maar ziet wel graag de tribunes wat beter bevolkt. Dat verdient CSV.”