Trainer Alex Mulder tijdens de allereerste (oefen)wedstrijd in de eigen Zwolse hockeydome.
Trainer Alex Mulder tijdens de allereerste (oefen)wedstrijd in de eigen Zwolse hockeydome. Foto: Jan Burgman

HC Zwolle ziet zaalhockey als mooie aanvulling

Sport

HOCKEY – Het veldseizoen voor het eerste herenteam van HC Zwolle gaat 5 maart verder. Maar een echte winterstop heeft de ploeg van trainer Alex Mulder niet. Zondag begon de reguliere zaalhockeycompetitie, die tot halverwege januari duurt. Op verschillende locaties, alleen niet in het eigen hockeydome.

(door Erik Riemens)

“Vooropgesteld, zaalhockey is ondergeschikt aan hockeyen op het veld. Maar we pakken het serieus aan en voor ons is het echt een mooie aanvulling”, aldus Mulder. Sinds dit najaar beschikt HC Zwolle over een heus hockeydome. Daar wordt volop gebruik van gemaakt. De coach is er maar wat blij mee. “Eerst konden we pas heel laat ergens trainen in een zaaltje in Dalfsen of Nieuwleusen. En dat moesten we soms zelf de balken ook nog klaarleggen. Nu kunnen we twee keer per week trainen in onze eigen hal.”
En officiële wedstrijden? “Omdat zaalhockey voor ons niet de hoogste prioriteit heeft, hadden we ons opgegeven voor de subtopklasse. Onlangs belde de bond. Er was in de topklasse een plekje vrijgekomen. Of wij belangstelling hadden? Alleen de hockeybond wil wedstrijden op dat niveau alleen in stenen zalen laten spelen, dus niet in een blaashal.”
Dat betekent een soort van rondreizend hockeycircus. Afgelopen weekend speelde HC Zwolle in Heerenveen tegen Upward uit Arnhem (7-2 verlies) en Hattem (3-3) .Zondag is Arnhem de locatie en treedt het Zwolse team aan tegen Leeuwarden en Union. In 2023 is Arnhem op zaterdag 7 januari andermaal gastheer en zijn de returns tegen Upward en Hattem. Op zondag 15 januari speelt HC Zwolle dan ‘thuis’ in De Spil in Nieuwleusen, tegen Leeuwarden en Union. Daarna volgen de playoffs en wordt toegewerkt naar de hervatting van de veldcompetitie.

Slotstuk

Dat is ook meteen het slotstuk van trainer Alex Mulder bij de heren van HC Zwolle. “Klopt, ik heb al vroegtijdig aangegeven dat ik stop. Het is een combinatie van factoren. Tijd, eigen bedrijf en een jong gezin. Mogelijk ga ik iets buiten het hockey doen. Dat weet ik nu nog niet. Wat ik wel weet is dat ik samen met het team hier iets wil achterlaten, om ervoor te zorgen dat mijn opvolger in een gespreid bedje terechtkomt”, besluit Mulder.