Harun Kafali (rechts) wordt bedankt voor zijn assist.
Harun Kafali (rechts) wordt bedankt voor zijn assist. Foto: Pedro Sluiter

Harun Kafali heeft met FC Ulu Spor derde klasse in hoofd zitten

Sport

AMATEURVOETBAL - Menig voetballer is gezien de buitentemperatuur blij met de winterstop. Voor FC Ulu Spor komt die onderbreking eigenlijk helemaal niet uit, want vier van de laatste vijf wedstrijden werden gewonnen. “De derde klasse zit wel in ons hoofd”, laat aanvaller Harun Kafali (29) weten.

(door Erik Riemens)

Jullie wonnen zaterdag met 2-0 van Wijthmen. De derde zege op rij. Hoe kijk je erop terug?

“We hebben hele goede voetballers, alleen zijn we een beginnend team en moesten we wat wennen elkaar. Het gaat nu iedere keer beter. Met rust stond het 1-0, maar misten we veel kansen. Wijthmen speelde vooral de lange bal en had ook wel mogelijkheden, maar wij ook. Uiteindelijk maken we 2-0, ik gaf de assist.”

Het was niet je eerste assist toch en wat kun je zeggen over jouw doelpunten?

“Ik sta nu op vijf goals en vier assists. Ik ben heel vaak betrokken bij onze goals, alleen ik had er meer kunnen maken, als ik niet drie wedstrijden had gemist. Tegen MSC kreeg ik een knietje en raakte ik geblesseerd. Zo kon ik ook niet meedoen tegen CSV, die wedstrijd verloren we met 4-1. Toen ik wel weer speelde, maakte ik meteen twee doelpunten tegen Wilsum en scoorde ik een week later tegen HTC.”

Want spelen tegen CSV’28 is speciaal voor jou toch?

“Zeker, ik ben er begonnen in de jeugd. Toen CSV naar Stadshagen verhuisde, ging ik naar SV Zwolle. Daarna ging ik naar Ulu Spor en weer terug naar CSV. Daar ben ik gepromoveerd naar de derde klasse, om vervolgens weer naar Ulu Spor te gaan. Ik ga hier niet meer weg.”

Toch heb je het een poosje rustig aangedaan, hoe kwam dat?

“Ik had een tijdje niet zo’n zin meer om er helemaal vol voor te gaan. Dus speelde ik in het tweede van Ulu Spor. Omdat er dit seizoen zoveel veranderd is, er goede jongens bijgekomen zijn en we echt een team zijn, ben ik er weer vol voor gegaan. Ik heb het goed naar mijn zin. Conditioneel blijven we maar gaan. Eerst was er niemand om te kijken, nu staan er weer mensen aan de kant. Het is allemaal heel positief wat er hier gebeurt.”

Jullie staan vijfde en samen met drie andere ploegen, onder wie CSV’28, bovenaan de strijd om de tweede periode. Is er een doelstelling?

“Ja, we gaan echt voor een periodetitel en misschien wel voor promotie. Dat zou mooi zijn, het is iets dat in ons hoofd zit. Zelf wil ik dit seizoen minimaal tien goals maken.”

Hoe bekend ben je met de Salverda Topscorers Trofee?

“Ik ben helemaal geen lezer, maar als ik de Swollenaer zie, dan draai ik ‘m meteen om. Ik zie altijd wel bekenden in het klassement en ik weet zeker dat ik er aan het eind van het seizoen ook in sta.”