Wijthmenerplasloop is terug, maar dan anders

(door Erik Riemens)

HARDLOPEN – Over exact een maand, wordt de Wijthmenerplasloop weer gehouden. Op zaterdag 14 januari 2023 klinkt om 14.00 uur het startschot voor de tiende editie. “En dat is een heel andere dan de voorgaande keren”, aldus organisator René Poppe.

De start en finish zijn zoals altijd op sportpark De Elsenhof aan de Erfgenamenweg in Wijthmen, maar het parcours is helemaal anders. De deelnemers gaan eerst richting Zwolle, waarna via een lus om de boorden van de Wijtmenerplas wordt gelopen. Vervolgens gaan de lopers weer via het dorp, terug naar het sportpark. Een ronde is 5 kilometer. "De echte diehards kunnen ook een gedeelte van het strand meepakken”, voegt Poppe toe.
Er is een kidsrun van 2,5 kilometer die om 13.15 uur begint en hardlopers kunnen deelnemen aan de 5 en 10 kilometer. Op die beide afstanden is er voor de eerste drie best geklasseerde lopers en loopsters een prijs. Dat geldt voor de mannen en vrouwen tot en met en boven de 40 jaar. Naast het vernieuwde parcours, vindt ook een verloting op startnummer plaats.
Poppe heeft er zin in en hoopt samen met het organisatiecomité op een mooie opkomst. "Na twee jaar geen Wijthmenerplasloop door corona, zijn we er nu helemaal klaar voor.”
Inschrijven kan nu al, via wijthmenerplasloop.nl. Dat kan ook op de loopdag zelf, maar dan tot maximaal een half uur voor de starttijd.