Korfballers blijven in winning mood

KORFBAL - Sparta Zwolle gaat zaterdag in en tegen Wageningen op voor de derde zege in de huidige zaalcompetitie. In de hoofklasse zegevierde de ploeg van trainer Jan Bijkerk eerder tegen twee ploegen die nog puntloos zijn: AVO en KVS. Tegen koploper SDO werd verloren. Wordt concurrent Wageningen verslagen, dan is handhaving een forse stap dichterbij. In de tweede klasse krijgt koploper Oranje Zwart de nummer drie DUKO op bezoek. Het toptreffen begint om 19.30 uur. Oranje Zwart versloeg zaterdag Regio '72 met 18-23. De ploeg van trainer Coen Klappe heeft na drie duels de volle buit. Na zaterdag treedt ook voor de zaalkorfbalkers de winterstop in, op zaterdag 14 januari is de hervatting.

PEC Vrouwen
hopen in 2023
op betere tijden

PEC ZWOLLE - De PEC Zwolle Vrouwen hebben 2022 dinsdagavond (gisteren) afgesloten met een uitwedstrijd tegen Ajax. Het betrof een inhaalduel, dat eind vorige week werd vastgesteld nadat de wedstrijd op 2 december werd afgelast. Dit had te maken met een sterfgeval in de familie van PEC-speelster Ana Nassette. De verdedigster werd vrijdag voorafgaand aan het duel tegen Alkmaar met een spelersshirtactie nog een hart onder de riem gestoken.
PEC verloor het belangrijke duel met 0-1, notabene door een treffer van ex-PEC speelster Amy Barnarsie. De ploeg van trainer Oliver Amelink staat nu zevende, maar het gat met nummer zes is groot: acht punten.